Havi archívum

Kép
bialogoszines.jpg
May 27

Tájékoztatás

Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2022. május 30-án, hétfőn a Polgármesteri Hivatal ügyintézőinek ügyfélfogadása elmarad. Az Ügyfélszolgálaton továbbra is lehetséges iratbeadás, illetve általános tájékoztatás kérése. A rendelkezés a vízművek és a járási kirendeltség munkatársainak ügyfélfogadását nem érinti. Megértésüket köszönjük!

Kép
vaganyzari_inform.jpg
May 27

Vágányzári információ

Értesítjük tisztelt utasainkat, hogy 2022. május 28-tól 2022. május 29-ig Tatabánya – Tata állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Hegyeshalom – Budapest vasútvonalon egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.
Kép
viabuszlogo.jpg
May 25

Kényszerű ViaBusz terelések

Az új 16 tantermes iskola Kálvin téri tereprendezési munkálatai miatt 2022. május 26-án, csütörtökön délelőtt a ViaBusz egyes járatai kis mértékben eltérnek a szokásos menetrendtől. A 9:50-es, a Pecatóról visszafelé a Kálvin tér - Sándor utca megállóhely helyett a VIA-1 irányban a Kálvin téri Volán megállóban áll meg, majd a Nagy utca – Deák Ferenc utca – Zugor utca kerülő után a szokásos rendben folytatja útját VIA2 irányban. A 10:20-as a Barackvirág utca megállóhely után a Zugor utca – Deák Ferenc utca – Nagy utca útvonalon kitérővel, de megállóhely kihagyása nélkül közlekedik. A terelés miatt előforduló késések miatt utasaink türelmét kérjük!

Kép
osvenykep.jpg
May 25

Biztonságosan a megállóhoz

Az Ürgehegy településrészen elkészült a Szüretelők útjától a Pecató buszmegállóig vezető erdei gyalogösvény. A Pilisi Parkerdő Zrt. által kivitelezett 300 méter hosszú, 120 cm széles járófelület hengerelt dolomit kőzúzalék burkolatot kapott. A közel négymillió forintos városi beruházás elsősorban az ürgehegyieknek hasznos, akik eddig a forgalmas fő úton, illetve annak padkáján voltak kénytelenek közlekedni, de jól szolgálja a turisták biztonságát is.

Kép
dr._kelemen_gaspar.jpg
May 24

Elhunyt Dr. Kelemen Gáspár

Sajnálattal tudatjuk, hogy életének 83. évében elhunyt Dr. Kelemen Gáspár Biatorbágy Város Önkormányzatának egykori képviselője, akinek kiemelkedően eredményes közéleti tevékenységét és példamutató életpályáját településünk testülete 2009-ben Biatorbágy Városért életműdíjjal ismerte el. Dr. Kelemen Gáspárt az önkormányzat saját halottjának tekinti, búcsúztatásáról a későbbiekben adunk hírt.

Kép
kerekezz_biatorbagy.jpg
May 23

Ideiglenes BuBa kerékpáros terelések

A Budapest–Balaton-kerékpárút belterületi részének kivitelezését a Szabadság út – Nagy utca nyomvonalon az illetékes hatóságok felfüggesztették a népszavazási kezdeményezés miatt. Előírták ugyanakkor, hogy a Biatorbágyra érkező kerékpárosoknak jelezni kell merre haladhatnak tovább. A városi lakossági konzultáció eredményeként megszületett Patak utcai ideiglenes nyomvonalat az illetékes minisztérium kerékpáros főosztálya nem találta megfelelőnek, ezért elrendelete e mellé a Petőfi utcán keresztül haladó nyomvonal kitáblázását is. Az önkormányzat ezért kihelyeztette a kerékpárosokat irányító táblákat a mellékelt térkép szerinti útvonalakon. Részletesebb információ itt érhető el.

Kép
kormanyablak.png
May 23

Kormányablak hírek

Jön a kormányablak busza! Hír itt. Rendkívüli, hétvégi nyitvatartással segítik a kormányablakok a június 30-án lejáró személyazonosító okmányok cseréjét. Május utolsó hétvégéjétől június végéig Budapest és Pest megye valamennyi kormányablaka, vidéken pedig több mint 120 kijelölt kormányablak fogadja az ügyfeleket szombaton és vasárnap 8 és 14 óra között; pünkösdvasárnap kivételével. Kizárólag a veszélyhelyzet alatt lejárt személyazonosító igazolvány, vezetői engedély és útlevél cseréjét lehet intézni. További információ itt.

May 20

Oktatási, Kulturális és Egészségügyi Bizottság 2022.05.23.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Oktatási, Kulturális és Egészségügyi Bizottsága 2022. május 23. (hétfő) 15:00 óra kezdettel rendes ülést tart a Városháza 102-es tanácstermében, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend

May 20

Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság 2022.05.24.

   MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottsága 2022. május 24-én, kedden, 15 órai kezdettel munkaterv szerinti ülést tart a Városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend:

May 20

Képviselő-testületi ülés 2022.05.26.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2022. május 26. napján (csütörtökön), 15.00 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Állampolgári bejelentések
A polgármester beszámolója két ülés közötti időszak eseményeiről

Napirend:

May 19

Tervtanács 2022.05.05.

Tervtanácsi Tagok és Meghívottak részére
Kedves Tervtanácsi Tagok,
Tisztelt Meghívottak!


Biatorbágy Város Önkormányzata helyi építészeti-műszaki Tervtanácsának ülését 2022. május 5-én, kedden 14.00 órai kezdettel tartjuk, a Biatorbágyi Városháza emeleti nagytárgyalójában, amelyre ezúton tisztelettel meghívom.

Napirend

Kép
baleset.jpg
May 12

A hulladékgyűjtést érintő baleset

Városunk hulladékkezelője tájékoztatta az önkormányzatot, hogy az e heti kommunális hulladékgyűjtést az Ürgehegyen nem tudták teljesíteni. A rendőrség egy baleset miatt lezárta a Sóskúti utat a teherautók előtt. A jövő héten, május 19-én, az alábbi utcákban lesz plusz hulladékürítés: Szürkebarát utca, Borbarátok útja, Mészáros utca, Oportó utca. A kellemetlenségért szíves elnézést kérnek.

Kép
pmk.png
May 12

Tiszta levegőt Biatorbágyon

A Pest Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Főosztálya lakossági felmérést végez, településünkön, a környezetvédelmi program elkészítéséhez, illetve a jövőbeni levegőminőség fejlesztési céljaikhoz. Kérjük a lakosságot, hogy a linken található kérdőív kitöltésével segítsék munkájukat. 
Kép
ksh.jpg
May 12

KSH munkalehetőség

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 2022. május 26. és július 10. között az emberek lakóhelyére és tanulmányaira vonatkozó felmérést végez Biatorbágyon. A munkához kérdezői feladatokat ellátó személyeket keres.  A feladat megbízási jogviszony keretében végezhető 2022. június 10. és július 10. között. Jogviszonyt létesíteni csak az öregségi nyugdíjkorhatárt be nem betöltött személyekkel tudunk. A kérdező feladata, hogy több különböző településen (az összeírási körzetek listáját a 2. sz. melléklet tartalmazza) a kijelölt személyeket felkeresse, és a kb. 10–15 perces kérdőívet lekérdezze. A jelentkezésnél kérjük figyelembe venni, hogy a kérdezőknek az egyes körzetekhez felsorolt valamennyi településen interjút kell készíteniük. A következő linken tudnak jelentkezni a feladatra 2022. május 20-ig.

Kép
tudoszuro.jpg
May 10

Tüdőszűrés

A 2022. évi tüdőszűrésre május 11. (szerda) és május 30. (hétfő) között kerül sor Biatorbágyon. A tüdőszűrés helye:a Juhász Ferenc Művelődési Központ kiállítóterme (2051 Biatorbágy, Baross Gábor u. 4.) A vizsgálat ideje: hétfőtől péntekig 8:00-17:50 óra között.

Kép
biatorbagyi_korkep_2022_majus_cimlap.jpg
May 9

Városi hírek a Körképben

Elektronikusan már itt olvasható a Biatorbágyi Körkép XII. évfolyam 4. száma. Újra szolgál a hivatal, visszaállt az ügyfélfogadási rend. Baba-mama csomag indul városunkban. Zebraprogramról döntött a testület. BuBa népszavazás június 26-án. A lap a Híd rovat cikkein kívül számos olyan információval szolgál, amely segít eligazodni a város közéletében, kapcsolódni az intézményi és civil élethez, vagy tájékozódni például a kulturális rendezvényekről. Az újság QR kódjain keresztül elérhetők azok az audiovizuális tartalmak is, amelyeket a Völgyhíd Tévé tett közzé. 

May 6

Biatorbágyi Értéktár Bizottság 2022.05.12.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzatának Értéktár Bizottsága 2022. május 12-én (csütörtökön) 13.00 órakor ülést tart a Biatorbágyi Polgármesteri Hivatal Nagytárgyalójában amelyre tisztelettel meghívom.

Napirendi pontok:

Kép
kormanyablak_busz2.jpg
May 5

Jön a KORMÁNYABLAK busza

2022. május 10-én kedden és május 24-én kedden 9.00–15.00 óráig lesz Biatorbágyon a Kormányablak-busz. Helyszín: a polgármesteri hivatal Mester utca felöli parkolója (2051. Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Intézhető ügytípusok a mellékletben. Illetékfizetés csak bankkártyával lehetséges.

Kép
Veszélyes hulladékgyűjtés
May 4

Veszélyt jelentő hulladékok begyűjtése

A biatorbágyi lakosság részére térítésmentes veszélyeshulladék gyűjtés lesz 2022. május 14-én, szombaton 8.00 és 12.00 óra között a torbágyi településrészen a vasútállomás Gyöngyvirág utcai P+R parkolóinál kialakított ideiglenes helyen. A gyűjtésben kizárólag a Depónia hulladékkezelővel szerződésben álló biatorbágyi lakosok vehetnek részt, amelynek tényét a hulladékszállítási szerződés, vagy a hulladékszállítási díj befizetését igazoló csekk és a lakcímkártya egyidejűleg történő felmutatásával kell igazolni.

Kép
Veszélyes hulladékgyűjtés
May 4

Veszélyt jelentő hulladékok begyűjtése

A biatorbágyi lakosság részére térítésmentes veszélyeshulladék gyűjtés lesz 2022. május 14-én, szombaton 8.00 és 12.00 óra között a torbágyi településrészen a vasútállomás Gyöngyvirág utcai P+R parkolóinál kialakított ideiglenes helyen. A gyűjtésben kizárólag a Depónia hulladékkezelővel szerződésben álló biatorbágyi lakosok vehetnek részt, amelynek tényét a hulladékszállítási szerződés, vagy a hulladékszállítási díj befizetését igazoló csekk és a lakcímkártya egyidejűleg történő felmutatásával kell igazolni.

Kép
eubuszkep.jpg
May 3

Egészségügyi szűrőbuszok érkeznek

2022. május 7-én, szombaton 10 és 16 óra között az Egészségház murvás parkolójába érkeznek a Nemzeti Népegészségügyi Központ általános állapotfelmérést végző egészségügyi szűrőbuszai. A szervező Budakörnyéki Önkormányzati Társulás hirdetménye a mellékelt plakáton olvasható.

Kép
eubuszkep.jpg
May 3

Egészségügyi szűrőbuszok érkeznek

2022. május 7-én, szombaton 10 és 16 óra között az Egészségház murvás parkolójába érkeznek a Nemzeti Népegészségügyi Központ általános állapotfelmérést végző egészségügyi szűrőbuszai. A szervező Budakörnyéki Önkormányzati Társulás hirdetménye a mellékelt plakáton olvasható.