Havi archívum

Kép
viragospetofi.jpg
Jun 30

Utcai virágládák és fekvőrendőrök

A lakosság kérésére, a lakossággal történő előzetes egyeztetés alapján a képviselő-testület forgalomcsillapító műtárgyakat helyeztet el Biatorbágy utcáin. A gépjárművezetők mostantól újabb és újabb helyeken találkozhatnak fekvőrendőrökkel és sávszűkítő virágládákkal. Ezen forgalomtechnikai eszközök kihelyezéséről, a közlekedés biztonsága és a száguldozás megfékezése érdekében legutóbb májusban döntött a testület pénzügyi bizottsága

Kép
bialogoszines.jpg
Jun 30

Újra megnyitott Pályázati kiírás lakáscélú helyi támogatásra

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének szociális ügyekkel foglalkozó bizottsága a lakáscélú helyi támogatásokról szóló 26/2012. (X.26.) Ör. sz. rendeletben (továbbiakban: Rendelet) foglaltak szerint minden év júniusában dönt a lakásépítés és vásárlás tárgyában benyújtott kérelmekről és a költségvetésben szereplő összeg erejéig határoz a támogatások odaítéléséről. A Bizottság a tárgyévi költségvetésében e célra elkülönített keretből, a fennmaradó maradványösszeg (1.790.000,- Ft) erejéig 2022. július 1. és augusztus 31. napja közötti időtartamra ismét megnyitja a pályázat lehetőségét. 

Kép
vadelejtes.jpg
Jun 30

Lakossági tájékoztató belterületi vadelejtés engedélyezéséről

Ezúton értesítem a Tisztelt Lakosságot, hogy az egyre nagyobb gondot okozó kártékony vadak elejtése érdekében belterületi vadelejtési engedély kiadása iránti kérelemmel fordultam a Budaörsi Rendőrkapitánysághoz. A Budaörsi Rendőrkapitányság 2022. május 30-tól 2022. augusztus 30-ig terjedő időszakra engedélyezte Biatorbágy lakott területén kártékony vadak elejtését az alábbiak szerint:Az elejtés helye: Biatorbágy lakott területéhez tartozó:

Kép
viabuszlogo.jpg
Jun 29

ViaBusz terelés

A Meggyfa utca felújítása miatt ViaBusz Ritsmann Iskola megállóhelye ideiglenesen áthelyezésre került az Iskola köz – Karinthy F. utca kereszteződéshez. A busz a továbbiakban mindkét irányban az Iskola köz – Mária királynő utca – Alkotmány utca – Meggyfa utca terelőútvonalon közlekedik.
    Via1: Iskola köz – Mária királynő – körforgalom – Országút Meggyfa utca megállóhely

Kép
ksh_nepszamlalas_logo_2022_final_cmyk-03.jpg
Jun 28

Felhívás a 2022. évi népszámlálásban közreműködő számlálóbiztosok jelentkezésére

Tisztelt Biatorbágyi Lakosok! 2022. évben tizenhatodik alkalommal kerül sor népszámlálásra, melynek célja, hogy pontos és részletes képet kapjunk Magyarország népességének nagyságáról, demográfiai jellemzőiről, egészségi állapotáról, foglalkoztatottságáról, élet- és lakáskörülményeiről. Ezek az információk szükségesek a mindannyiunk életét befolyásoló gazdasági, társadalmi döntések előkészítéséhez, a helyi fejlesztések tervezéséhez és a tudományos kutatásokhoz. A népszámlálásra vonatkozó legfontosabb szabályokat, beleértve a gyűjtendő adatok körét, a 2022. évi népszámlálásról szóló 2018. évi CI. törvény írja elő. A népszámlálási törvény szerinti adatszolgáltatás – az egészségügyi állapotra, a fogyatékosságra, a vallásra, az anyanyelvre és a nemzetiségre vonatkozó adatkörök kivételével – kötelező.

Kép
szavazas.jpg
Jun 26

2022. Helyi népszavazás

Tisztelt Biatorbágyi Választópolgárok! Biatorbágy Város Helyi Választási Bizottsága a 2/2022. (IV.22.) HVB számú határozatával „Egyetért-e Ön azzal, hogy a Budapest-Balaton kerékpárút Biatorbágy belterületi szakasza ne a Szabadság út- Nagy utca nyomvonalon kerüljön kiépítésre?„ tárgyú kérdésben, a helyi népszavazás megtartását 2022. június 26. (vasárnap) napjára tűzte ki.

 

2022 Helyi népszavazás részvételi arányok Jegyzőkönyv a helyi népszavazás eredményéről
Jun 24

Oktatási, Kulturális és Egészségügyi Bizottság 2022.06.27.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Oktatási, Kulturális és Egészségügyi Bizottsága 2022. június 27. (hétfő) 15:00 óra kezdettel rendes ülést tart a Városháza 102-es tanácstermében, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend

Jun 24

Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság 2022.06.28.

   MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottsága 2022. június 28-án, kedden, 15 órai kezdettel munkaterv szerinti ülést tart a Városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend:

Jun 24

Képviselő-testületi ülés 2022.06.30.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2022. június 30. napján (csütörtökön), 15.00 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend előtt:

Állampolgári bejelentések
A polgármester beszámolója két ülés közötti időszak eseményeiről
Tájékoztató:

Jun 24

Tervtanács 2022.06.16.

Tervtanácsi Tagok és Meghívottak részére Kedves Tervtanácsi Tagok, Tisztelt Meghívottak!   Biatorbágy Város Önkormányzata helyi építészeti-műszaki Tervtanácsának ülését 2022. június 16-án, csütörtökön 14.00 órai kezdettel tartjuk, a Biatorbágyi Városháza emeleti nagytárgyalójában, amelyre ezúton tisztelettel meghívom.   Napirend
Kép
bialogoszines.jpg
Jun 24

Az elektronikus fizetés szünetel

Tájékoztatjuk Tisztelt Adózóinkat, hogy számlavezető pénzintézet váltás miatt az E-Önkormányzat Portálon található Elektronikus Fizetési szolgáltatás (melynek segítségével adó-, díj- és illetékfizetési kötelezettségét elektronikus úton bankkártyás fizetéssel teljesítheti) átmenetileg nem elérhető! A szolgáltatás ismételt elérhetőségéről honlapunkon adunk tájékoztatást. Megértését köszönjük!

Kép
kerekpar.jpg
Jun 22

Lesz-e kerékpárút Biatorbágy belterületén?

A kérdésre a helyi népszavazás adhat választ 2022. június 26-án, vasárnap. A téma több országos médium figyelmét is jogosan keltette fel, mivel a Budapest – Balaton-kerékpárút Törökbálintról beérkezik Biatorbágy szívébe, majd a településünk végét jelző táblától Etyek felé tovább is halad, ám a köztes útvonal megépítését az állam a népszavazás érvényes döntésig felfüggesztette.
Az országos tévés és rádiós médiumok hírei az alábbiakban érhetők el.
Völgyhíd TV – TV2 Életmódi magazin
RTL Reggeli
Manna FM -a 10 perc 10 másodpercől
Karc FM

Kép
bitut.jpg
Jun 22

Útépítés a technikumhoz

Megkezdődött a Biatorbágyi Innovatív Technikum és Gimnázium telke körüli út építése. A kivitelezés egy része érinti a nyugati lakóterületen az Ohmüllner sétány, a Juhász Gyula és az Antall József utca közvetlen szomszédságában élőket. A földmunkák során az építők különösen figyelnek arra, hogy a lehető legkevesebb kellemetlenséget okozzák, de számítanak a lakosok szíves megértésére és türelmére. A mellékelt térkép jelöli a munkaterületet.

Kép
kerekezz_biatorbagy.jpg
Jun 20

Kerékpáros forgalomszámlálások

A Budapest – Balaton-kerékpárút városunkba bevezető és innen kivezető, már megépült szakaszai között kerékpáros forgalomszámlálást végeztek. Mérték, hogy a két végpont között hányan használják a táblákkal kijelölt ideiglenes terelőutakat és hányan választják a Szabadság út – Nagy utca nyomvonalat. A mellékelt táblázat mutatja, hogy legtöbben a kijelöletlen, legrövidebb, legegyenletesebb, célorientált főközlekedési utat választják, többnyire annak járdáján haladva.

Jun 17

Biatorbágyi Értéktár Bizottság 2022.06.22.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzatának Értéktár Bizottsága 2022. június 22-én (szerdán) 9.00 órakor rendkívüli ülést tart a Biatorbágyi Polgármesteri Hivatal Nagytárgyalójában amelyre tisztelettel meghívom.

Napirendi pontok:

Kép
viabuszlogo.jpg
Jun 17

ViaBusz terelés

2022. június 17-én, 17.00 órától a Fő teret lezárják a városünnep rendezvény miatt. A ViaBusz ezért a mellékelt módosított útvonalon közlekedik.

Kép
meggyfaforum.jpg
Jun 16

Fórumon a Meggyfa utca

Hamarosan elindul és nagyjából egy hónapig tart a Meggyfa utca felújítása. Az építkezés megkezdése előtt a tervező, a beruházó, a műszaki ellenőr és az önkormányzat tájékoztatta a közvetlenül érintett lakosságot a munkák részleteiről. A pályázaton elnyert támogatásból az út járófelülete kap új burkolatot és szegélyt, valamint a csapadékvíz árkokat és átfolyókat tisztítják ki. A kivitelezés során parkolási tilalomra és félpályás útlezárásokra kell számítani. A felújítás a ViaBusz menetrendjét, csak az utolsó fázisban az aszfaltozáskor fogja érinteni. A járat ekkor kis kerülővel közlekedik majd.

Kép
leporellocimlap.jpg
Jun 15

Városünnep testvértelepülésekkel

2022 június 17-19-ig újra együtt lehetünk településünk ünnepén, amelynek idei mottója egy Ady verssor: Az élet él és élni akar! Kívánjuk, hogy ezen a három napon messzire kerüljön el bennünket a szomorúság, és jusson mindenkinek elegendő az életteremtő mosolyból. A rendezvény programja a mellékletben olvasható.

Kép
kormanybusz.jpg
Jun 14

Kormányablak busz

2022. június 16-án reggel 9:00-15:00 óráig ismét városunkba tartózkodik a kormányablak busz. A busz a Polgármesteri Hivatal Mester utca felöli parkolójában lesz megtalálható. További részletek itt.

Kép
szunyog.jpg
Jun 14

Szúnyoggyérítés

Az önkormányzat megrendelésére Biatorbágy lakott területén 2022. június 15-én, szerdán (rossz idő esetén, az időjárástól függően a következő napok valamelyikén) a napnyugta utáni órákban este 21.00 és 24.00 között földi, kémiai szúnyoggyérítés lesz. A beavatkozást végző vállalkozás lakossági tájékoztatója a mellékletben olvasható.

Jun 10

Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság 2022.06.15.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottsága 2022. június 15-én szerdán, 14:30 órai kezdettel munkaterven kívüli ülést tart a Városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend:

Jun 10

Képviselő-testületi ülés 2022.06.15.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2022. június 15. napján (szerdán), 15.00 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) munkaterven kívüli képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend: