Havi archívum

Kép
usp-2000-sws-04.23-futoproba-scaled.jpg
Oct 31

Éjszakai vasúti karbantartás

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon előre tervezett éjszakai, zajjal járó karbantartást végeznek a vasúti pályán a következő időpontokban: Biatorbágy és Szárliget között december 9-ig folyamatosan, Budaörs és Biatorbágy között november 29-én 21 órától 5 óráig.

Oct 31

Vadkár elhárítás

A Budaörsi Rendőrkapitányság SZ/310-2/2023 Hivatkozási számú határozatában foglaltak alapján Biatorbágy Ürgehegyi és Kutyahegyi területrészen , 2023.10.30-tól 11.06-ig 21:00 órától másnap 05:00 óráig belterületi vadkár elhárítás lesz. A vadkár elhárításában résztvevő vadász : Jung József
Kép
okt27nov17.jpg
Oct 27

Vasúti pályafelújítás

A Budapest–Tatabánya–Győr–Hegyeshalom vasúti fővonal pályarekonstrukció október 27-én új fázisához érkezik. A Budapest – Biatorbágy szakaszon megindul a vonatközlekedés, egyben Biatorbágy–Szárliget, illetve Tatabánya, éjszakánként pedig Szárliget és Budaörs között kizárólag pótlóbuszok szállítják az utasokat, mivel ekkortól a munkálatok egyidejűleg érintik mindkét vágányt, ezért három héten keresztül, november 17-ig teljesen szünetelni fog a vonatközlekedés.

Oct 20

Képviselő-testületi ülés 2023.10.26.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2023. október 26. napján (csütörtökön), 15.00 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend előtt:

Állampolgári bejelentések
A polgármester beszámolója két ülés közötti időszak eseményeiről
Tájékoztató a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról

Napirend:

Oct 20

Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság 2023.10.24.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottsága 2023. október 24. kedden, 15 órai kezdettel munkaterv szerinti ülést tart a Városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend:

Oct 20

Oktatási, Kulturális és Egészségügyi Bizottság 2023.10.25.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Oktatási, Kulturális és Egészségügyi Bizottság 2023. október 25. (szerda) 15:00 óra kezdettel rendes ülést tart a Városháza 112. számú termében, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend:

Oct 19

Lelombozó égetés

Az ősz nem csak a zordabb időjárás miatt lelombozó, hanem a frissen lehulló falevelek égetése miatt is. A levegő minőségének megőrzése érdekében a kertekben nem komposztált faleveleket, gallyakat idén november 4-én és december 2-án, szombati napokon szállítja el a hulladékkezelő. Az önkormányzat által fizetett szolgáltatást a lakosság díjmentesen veheti igénybe. Kérjük éljenek a lehetőséggel, és tájékoztassák erről szomszédjaikat is! Aki a komposztálás, vagy elszállítás helyett mégis az égetés mellett dönt, annak felhívjuk figyelmét, hogy e tevékenység szigorú szabályainak megszegése bírsággal jár, amelynek összege akár kétmillió forint is lehet.

Kép
vaganyzar_masodik_utem.jpg
Oct 19

Vágányzár 2. ütem

A Budapest–Tatabánya–Győr–Hegyeshalom fővonal Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszának felújítása hamarosan a második ütembe érkezik. A második ütem előreláthatólag október 27-től november 17-ig tart. A módosított menetrtend megtekinthető itt.  A vonatok és a vonatpótló autóbuszok közlekedésével kapcsolatos részletes információkat az alábbi hivatkozáson elérhető oldalon tekinthetik meg.

Kép
big-kitchen-393617_640.jpg
Oct 17

Biztosított a közétkeztetés

Tisztelt Szülők! Biatorbágy Város Önkormányzata közbeszerzési eljárást folytatott le "közétkeztetési szolgáltatás biztosítása" tárgyában. A nyertes ajánlattevő a MI-CSODANAP Kft., amely 2023. november 1. napjától biztosítja a közétkeztetést a 235/2023. (IX. 28.) számú Képviselő- testületi határozat alapján a Ritsmann Pál Német Nemzetiségi Általános Iskola és Gimnáziumban és a Biatorbágyi Általános Iskola és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában A vállalkozóval a szerződés aláírására várhatóan 2023. október 21. napján kerül sor. A közétkeztetés informatikai hátterében, illetve az étkezés megrendelésének menetében változás nem várható.

Oct 17

Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság 2023.10.20.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottsága 2023. október 20. napján (pénteken), 15:00 órai kezdettel munkaterven kívüli ülést tart a Városháza tanácstermében, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend:

Oct 17

Képviselő-testületi ülés 2023.10.20.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2023. október 20. napján (pénteken), 16.00 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) munkaterven kívüli képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend:

Kép
transfekal.jpg
Oct 10

Megoldás a szennyvízszállításra

Amint erről korábban már hírt adtunk a városvezetés kezdeményezte a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvízszállítás vis maior helyzetének azonnali megoldását. Az önkormányzat szerződést kötött egy vállalkozóval, aki arról a területről, ahol az önkormányzatnak ellátási kötelezettsége van a lakosság részére a Fővárosi Vízművek korábbi tarifájának megfelelő áron vállalja a szennyvíz elszállítását.

Kép
lakoparkkep.jpg
Oct 9

Fórumon a Szarvasugrás

A Szarvasugrás lakóterület városunk egyik legintenzívebben benépesülő része. Elsősorban az itt élőknek, ideköltözni vágyóknak szervez az önkormányzat lakossági fórumot 2023. október 17-én, kedden 18:00 órától a Faluház nagytermébe a lakóterület jelenlegi helyzetével, fejlesztésével, forgalomtecnikai tervével kapcsolatos témában.

Kép
rakoczi.jpg
Oct 8

Forgalmirend változás

Bián a Rákóczi utcának – a mellékelt térképen kékkel jelzett – a Nagy utca és Gárdonyi köz közé eső szakaszára mindkét irányból behajtani tilos táblát helyeztek ki, kivéve célforgalom kiegészítéssel. A kivéve célforgalom kiegészítés a megállás nélküli áthajtást tiltja. A kivéve… kiegészítő táblával ellátott behajtani tilos táblával jelzett útszakaszokra kerékpárral szabad behajtani. 

Kép
szippantas.jpg
Oct 5

Tájékoztatás a tengelyes szennyvízszállításról

Biatorbágy Város Önkormányzata tárgyalást folytat a település nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvízelszállítási problémáinak azonnali megoldása érdekében. A városvezetés célja, hogy néhány napon belül megállapodást kössön egy vállalkozóval, aki a lakosság részére átmeneti jelleggel a Fővárosi Vízművek korábbi tarifájával azonos áron vállalja a szolgáltatást.

Kép
bursa-hungarica-1.jpg
Oct 2

Bursa Hungarica 2024

Biatorbágy Város Önkormányzata csatlakozott a 2024. évi Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázathoz. 2023. november 3-ig nyújtható be az „A” illetve „B” típusú 2024. évi Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat.