Havi archívum

Kép
bialogoszines.jpg
Jun 30

Helyi építési szabályzat módosítása

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete elfogadta a 8/2021.(VI.25.) Önk. rendeletet a Biatorbágy Város Helyi Építési Szabályzatáról és szabályozási tervéről szóló 26/2019.(XI.29.) önkormányzati rendelet módosításáról. Az elfogadott rendelet és mellékletei elérhetők itt.

Kép
semmelweis.jpg
Jun 28

Semmelweis napja

Július 1-jén, a magyar egészségügy ünnepén, szünetelnek a rendelések az Egészségházban. Felhívás a mellékletben. A Semmelweis-nap 2011 óta munkaszüneti nap az egészségügyben dolgozók számára. A kórházak, rendelőintézetek, gyógyszertárak ügyeleti készenléti szolgálattal működnek. 1818-ban ezen a napon született Semmelweis Ignác, az „anyák megmentője”, aki kiemelkedő szerepet játszott a gyermekágyi láz okának felfedezésében és a fertőzések leküzdésében.

Kép
kormanybusz.jpg
Jun 22

Ismét kormányablakbusz Biatorbágyon

A veszélyhelyzeti fokozatos nyitás jegyében 2021. június 28-án újra városunkba érkezik a kormányablakbusz. A mobil hivatal az önkormányzat melletti Mester utca parkolójában reggel 8 órától délután 16 óráig lesz nyitva. Bővebb felvilágosítás az intézhető ügyek listájával a mellékelt hirdetményen olvasható. Az egyelőre nem hivatalos előrejelzések szerint az ügyintézés július folyamán is házhoz jön majd.

Jun 18

Oktatási, Kulturális és Egészségügyi Bizottság 2021.06.21.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Oktatási, Kulturális és Egészségügyi Bizottság 2021. június 21. napján, hétfőn, 1500órai kezdettel rendes ülést tart a Városháza 102-es tanácstermében, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend:

Jun 18

Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság 2021.06.22.

   MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottsága 2021. június 22. kedden, 15 órai kezdettel munkaterv szerinti ülést tart a Városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend:

Jun 18

Képviselő-testületi ülés 2021.06.24.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2021. június 24. napján (csütörtökön), 15.00 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Állampolgári bejelentések

A polgármester beszámolója két ülés közötti időszak eseményeiről

Napirend:

Jun 17

Biatorbágyi Értéktár Bizottság 2021.06.24.

Biatorbágy Város Önkormányzata Értéktár Bizottsága 2021. június 24-én (csütörtökön) 9.00 órakor ülést tart a Biatorbágyi Polgármesteri Hivatal Nagytárgyalójában, amelyre tisztelettel meghívom.

Napirendi pontok:
 

Kép
biatorbagyi_korkep_2021_junius_julius_cimlap.jpg
Jun 11

Ne lapozz tovább, nézz bele!

A Biatorbágyi Körkép elektronikus száma innen már letölthető. A nyomtatott újság ezúttal is a legfontosabb közéleti hírekből, eseményekből nyújt válogatást. A nyári számban többek között a most születő középiskoláról, a Budapest–Balaton-kerékpárút biatorbágyi szakaszát érintő társadalmi vitáról, a város forgalmi rendjének felülvizsgálatáról, illetve Biatorbágy rossz híréről olvashatnak. A lap naponta frissülő, lekérhető tartalommal immár online változatban is elérhető.

Kép
szunyog.jpg
Jun 10

Pót szúnyoggyérítés

2021. június 11-én 21.00 és 24.00 óra pótolják az elmaradt szúnyoggyérítést az Arany János utca környékén. Szanyi József önkormányzati képviselő jelezte, hogy több visszajelzést kapott a hetedik választókörzet lakóitól, amely szerint a múlt hét végi szúnyoggyérítésből egy terület kimaradt. A városgondnokság munkatársai és a szolgáltató cég vezetése a bejelentést ellenőrizték így megerősítést nyert, hogy a területen valóban nem járt permetezést végző gépjármű. A munkát 11-én fogják pótolni. Az érintett utcák térképe a mellékletben látható.

Kép
gyermekfelugyelet.jpg
Jun 9

Nyári gyermekfelügyelet

Biatorbágy Város Önkormányzata nyári gyermekfelügyeletet biztosít azoknak a gyermekeknek, akiknek a szülei nem tudják megoldani a felügyeletüket. 7.30- 17.00 óráig, a Szily-Fáy kastély (Kálvin tér 4) épületében, az alábbi turnusokban:

2021 július 05- 09-ig
2021. július 12-16-ig
2021. július 19-23-ig
2021. július 26-30-ig

Tudnivalók:

Kép
tudoszures_vizsgalat.jpg
Jun 8

Új helyszínen a tüdőszűrés

A 2021. évi tüdőszűrésre június 21. és július 6. napja között kerül sor Biatorbágyon (kivéve július 1., Semmelweis-nap) A tüdőszűrés helye: a Juhász Ferenc Művelődési Központ kiállítóterme (2051 Biatorbágy, Baross Gábor u. 4.) A vizsgálat ideje: hétfőtől péntekig 8:00-18:00 óra között. A TÜDŐSZŰRÉS A FELNŐTT LAKOSSÁG SZÁMÁRA AJÁNLOTT VIZSGÁLAT!

Kép
bit.jpg
Jun 4

Utcafórum

Hamarosan elindul a Biatorbágyi Innovatív Technikum és Gimnázium fejlesztése a település nyugati lakóterületén. Ezzel kapcsolatban szeretnénk első körben az érintett utcák lakóit tájékoztatni az iskoláról és a fejlesztés részleteiről. Az utcafórum időpontja: 2021.06.09. szerda 16.00 óra és 18.00 óra. Helyszíne: Antall József utca 1. (zsákutca vége). Érintett utcák: Juhász Gyula utca és az Ohmüllner Márton sétány, ezen belül is a szántóföld felőli oldalon lakók. A részvétel a tájékoztatáson regisztrációköteles. Regisztrálni a https://bit-edu.hu/regisztracio/ linken lehet.

Kép
permetezogep.jpg
Jun 4

Permetezik a szántót

A szántóföld kezelője értesíti a nyugati lakóterületen, a Szily Kálmán-, Juhász Gyula utca és az Ohmüllner Márton sétányon élőket, hogy az ingatlanjaikkal határos mezőgazdasági területen 2021. június 6 és június 15 között növényvédelmi munkákat fognak végezni. A permetezés ezúttal is az időjárási viszonyoknak megfelelően, a hatályos növényvédelmi törvények megtartásával, a lakosok legkisebb zavarásával történik majd. Az agrárgazda szövetkezet értesítője a mellékletben olvasható.

Kép
gyogyszertarlogo.jpg
Jun 3

SZIMPATIKUS?

2021. szeptember 30-ig lehet véleményt nyilvánítani településünk gyógyszertárairól a „Kedvenc Patikám” pályázat keretein belül. Biatorbágyon az Aranykereszt-, a Forrás- és a Szent Erzsébet gyógyszertárakat lehet szavazni. A minősítést elküldeni elektronikus formában, a kedvencpatikam.hu/szavazas oldalon, illetve papír alapú szavazólap kitöltésével, és a Nero Solution Kft 1506 Budapest, Pf 86/1 címre beküldésével lehet. A pályázat részletei itt találhatók.  A szavazók között kétszemélyes wellness hétvégét sorsolnak ki.

Kép
vmo_viragos_balkonok_logo_black.png
Jun 3

Virágos Magyarország versenyre fel!

A „Virágos balkonok, virágos kertek” versenyre magánszemélyek pályázatait várják. Saját készítésű fényképek beküldésével bárki részt vehet a versenyen két (balkon és előkert) kategóriában. A pályázat még június 15-éig nyitott. Jelentkezés ide kattintva.

Kép
osszetartozasjun4.jpg
Jun 3

Nemzeti Összetartozás Napja

2021. június 4-én 16.30 órakor templomi harangszóval kezdődik a trianoni megemlékezés a Dózsa György úti szobornál. A művelődésszervezők által rendezett program részleteiről itt olvashatnak.
Biatorbágy idén három helyszínnel csatlakozott az Összetartozásunk Tüze nemzetközi programhoz. 2021. június 4-én, 20 óra 21 perckor a bia városrészen az országzászlónál, torbágyon a trianoni emlékműnél, az Iharosban a kettőskeresztnél jelzik majd nemzetünk összetartozását a mécsesek.

Kép
emloszures.jpg
Jun 1

Mellesleg életet ment!

Állami forrásból térített, díjmentes mammográfiás szűrésre kapnak névre szóló meghívót júniusra a Biatorbágyon lakhellyel rendelkező 45–65 év közötti asszonyok, akiknek utolsó vizsgálata óta eltelt két év. Az idejében felismert melldaganat gyógyítható. A névre szóló értesítő jelzi a szűrés pontos helyét és időpontját. A lehetőség adott, éljenek vele! A kormányhivatal felhívása a mellékletben olvasható.

Kép
Vágányzár felújítási munkálatok miatt
Jun 1

Vágányzári menetrend

Értesítjük tisztelt utasainkat, hogy 2021. június 5-től 2021. június 6-ig Nagyszentjános – Győrszentiván állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1Budapest – Hegyeshalom vasútvonalon egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

Kép
szunyog.png
Jun 1

Hogy a szúnyog ne csípje meg!

Biatorbágy Város Önkormányzatának megrendelésére településünk lakott területén 2021. június 4-én, pénteken (rossz idő esetén, az időjárástól függően 5-én, 6-án vagy 7-én) a napnyugta utáni órákban este 21.00 és 24.00 között földi szúnyoggyérítés lesz. A beavatkozást végző vállalkozás lakossági tájékoztatója a mellékletben olvasható.