Havi archívum

Kép
eghazlogo.jpg
Dec 31

Elmaradnak a kardiológiai ultrahang vizsgálatok

A Biatorbágyi Egészségházban az ultrahang berendezés meghibásodása miatt a jövő hétre (2022.01.03 – 2022.01.07) tervezett kardiológiai vizsgálatok elmaradnak! A sürgős esetekre, 2022.01.04-én, kedden, 14.00 és 18.00 óra között lesz kardiológiai rendelés, de ultrahangos vizsgálati lehetőség nélkül!

Kép
Vágányzár felújítási munkálatok miatt
Dec 31

Ideiglenes vonatmenetrend

Szárliget – Tatabánya állomások között, valamint Budapest-Kelenföld állomáson végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Budapest – Hegyeshalom vasútvonalon egyes vonatok január 3-tól január 16-ig módosított menetrend szerint közlekednek. Menetrendek a mellékletben.

Kép
bialogoszines.jpg
Dec 20

Tájékoztatás

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2021. december 21-én, kedden 12:00 órától a Polgármesteri Hivatal zárva tart. Megértésüket köszönjük!

Kép
szarvasugrasag.jpg
Dec 18

Szarvasugrás körforgó hír

A gyalogátkelő és a kerékpáros átvezetés után, megnyithatóvá vált a Szarvasugrás körforgalom negyedik, egyirányú behajtó ága. A Pest Megyei Kormányhivatal Közlekedésfelügyeleti Főosztályának Útügyi Osztálya 2021. 12. 17-én értesítette Biatorbágy Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának Műszaki Osztályát, hogy helyszíni ellenőrzést tartottak Biatorbágy közigazgatási területén, a 8101 j. út 0+475 kmsz-ben található körforgalom átépítésének tárgyában.

Kép
klimastrateegiabanner.jpg
Dec 15

Biatorbágy és világ klímája

Biatorbágy a világ része. Mit tehetünk, teszünk azért, hogy bolygónk élhető maradhasson? Városunk helyi klímastratégiájának kidolgozását 2018-ban kezdeményezte az önkormányzat, amelyhez európai uniós támogatást is kapott. A programról, amely az önkormányzat, a civil szervezetek, az oktatási intézmények, vállalkozások és a helyi lakosok javaslatainak feldolgozásával született, itt olvashatók részletek. A stratégia elkészült, zárásáról a Völgyhíd Televízió adott hírt. A cselekvési terv tehát adott, megvalósításához nem elég az önkormányzat szándéka, az egyéni akaratok összefogó, aktív részvétele sem árt. Tegyünk együtt környezetünkért! Első lépésben a dokumentum elolvasásával.

Kép
orulonkfalevel.jpg
Dec 15

Örülünk, hogy megszülettél

Biatorbágy 2019. november 1-jétől 2021. október 31-ig 331 babával, 149 lánnyal és 182 kisfiúval lett gazdagabb. A veszélyhelyzeti korlátozások miatt az idei Angyalfia-vásáron nyílt először lehetőség arra, hogy az elmúlt három félévben megszületett gyermekek szülei elhelyezhessék a gyermekük születési dátumával és nevével ellátott levélkéket a város szimbolikus életfáján. Legifjabb lakóinkat településünk nevében Tarjáni István polgármester, Mohácsy István ifjúsági és sporttanácsnok, valamint a védőnői szolgálattól Ficsorné Schläffer Ágnes köszöntötte. Az eseményről a Völgyhíd Televízió készített összefoglalót, amely tévéadáson kívül itt is látható.

Dec 14

Oktatási, Kulturális és Egészségügyi Bizottság 2021.12.16.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Oktatási, Kulturális és Egészségügyi Bizottság 2021. december 16. 14:30 óra kezdettel rendkívüli ülést tart a Városháza 102-es tanácstermében, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend:

Kép
kalvintereles.jpg
Dec 13

Kálvin tér ideiglenes forgalomváltozás!

Közműfektetés miatt a Sándor utca torkolatától jobbra felbontották az aszfaltot a Kálvin téren, így 2021. december 13-tól várhatóan december 15-én szerdáig nem lehet megkerülni a teret. A Szily-kastély csak a Nagy utca felől közelíthető meg, ezért ideiglenesen be lehet hajtani az egyirányú utcába. Kérjük az arra közlekedők türelmét és fokozott figyelmét! Térkép alább:

Kép
biatorbagyi_korkep_2021._december_2022._januar_cimlap.jpg
Dec 11

Biatorbágy nyomtatott lapja

A Körkép tizenegyedik évfolyamának tizedik számában itt már olvashatók városunk közéleti hírei. Karácsony közeledtével ezúttal Bolyki András írását olvashatják az ünnep misztikus hangulatáról, várakozásaink beteljesüléséről. Az újságban szó esik a Budapest–Balaton-kerékpárút (BuBa) ideiglenes belterületi szakaszával kapcsolatos, majdnem teljes feldolgozottságú városi konzultációról, a közmeghallgatásról és közkívánatra megtalálható benne a ViaBusz november másodikától érvényes menetrendje.

Kép
foto_niksz_gyula.jpg
Dec 10

Angyalfia retró jégdiszkó

Szombattól Angyalfia vásár a Fő téren. Az ünnepélyes megnyitó a korcsolyapályán lesz 10 órakor, ahol elsőként Papp Vivien biatorbágyi junior műkorcsolyázó-bajnok lép fel, majd a Ritsmann-Iskola jégrevüje látható. Este 7-től 10-ig retró jégdiszkó várja táncoslábú korcsolyázókat. Az adventi vásár egyéb programjai a művelődési ház ismertetőjében

Dec 10

Oktatási, Kulturális és Egészségügyi Bizottság 2021.12.13.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Oktatási, Kulturális és Egészségügyi Bizottság 2021. december 13. 15:00 óra kezdettel rendkívüli ülést tart a Városháza 102-es tanácstermében, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend:

 

Dec 10

Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság 2021.12.14.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottsága 2021. december 14-én, kedden, 15 órai kezdettel munkaterven kívüli ülést tart a Városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend:

Kép
pestmegyelogo.png
Dec 10

Rigó Zoltán lett az év gazdálkodója

Pest Megye Közgyűlése Év Gazdálkodója Díjat adományoz Rigó Zoltán biatorbágyi gazda részére a szőlőtermesztésben és bortermelésben elért kimagasló eredményeinek elismeréséül. Rigó Zoltán közel 20 évvel ezelőtt szőlész-borász szakmérnöki diplomát szerzett és az Öreghegy Nyakas-dűlőjében kialakította a Rigó Pince és Borházat. A hagyományos és modern technológiák ötvözésével előállított borai egyedi minőséget képviselnek.

Dec 10

Képviselő-testületi ülés 2021.12.16.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2021. december 16. napján (csütörtökön), 15.00 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) munkaterven kívüli képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Állampolgári bejelentések

Napirend:

Kép
barossterkep.jpg
Dec 9

Angyalfia útlezárás

A most hétvégi adventi vásár idejére 2021. december 9-én 22.00 órától 2021 december 12-én 22.00 óráig lezárják a Fő tér és az üzletsor közötti gépjárműparkolót, valamint 2021. december 10-én 00.00 órától 2021. december 12-én 21.00 óráig a Baross Gábor utcának a Petőfi utca és a Vasút utca közötti szakaszát. A Volánbusz járatai ez időszak alatt nem állnak meg a Fő téren.

Kép
zarva.jpg
Dec 8

Igazgatási szünet

Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy Biatorbágy Város Polgármestere – a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 232. § (3) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján – a polgármesteri hivatalban 2021. évben igazgatási szünet elrendeléséről, valamint a munkaszüneti napok körüli munkarendről szóló 31/2021. (II.11.) sz. határozattal meghozott döntése értelmében a Polgármesteri Hivatalban 2021. december 23. napjától 2021. december 31. napjáig igazgatási szünetet rendelt el. Az igazgatási szünet alatt a Polgármesteri Hivatal zárva tart. Kizárólag halaszthatatlan anyakönyvi ügyekben (Biatorbágyon történt születés és haláleset anyakönyvezése) az anyakönyvvezető ügyeletet tart december 30-án, csütörtökön 8.00 – 12.00 óra között. Elérhetősége: 06-70/797-9145, vagy 06-30/697-4095. 

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Dec 8

Szombati munkarend

Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy Biatorbágy Város Polgármesterének és Jegyzőjének a 2021. december 11-ei munkanap körüli munkarendjéről szóló 4/2021. (XI.24.) számú együttes utasításával meghozott döntése értelmében 2021. december 10. napján (pénteken) a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodája 16:00 óráig tart nyitva, 2021. december 11. napján (szombaton) a Polgármesteri Hivatal zárva tart. 

Kép
Viadukt
Dec 8

Viadukt Fórum: hídfő és korláttervek

A Budapest–Balaton-kerékpárút Törökbálintot Biatorbággyal összekötő szakasza áthalad városunk vasúttörténeti műemlékén, a viadukton. A kerékpározók biztonsága érdekében szükségessé vált a szerkezetek megerősítése és a védőkorlátok cseréje mind a hídfőkön, mind a hídszerkezeten. Biatorbágy Város Önkormányzata 2021. december 7-én lakossági fórumot tartott a viadukt-völgyhíd felújítás és tervezés témakörrel kapcsolatban a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. munkatársainak részvételével.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Dec 6

Tájákozatás

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2021. december 7-én 10:00 órától a Polgármesteri Hivatal zárva tart. Megértésüket köszönjük!

Kép
bursa.jpg
Dec 6

Tájékoztató a 2022. évi Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatok elbírálásáról és azok eredményéről

Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testületének Oktatási, Kulturális és Egészségügyi Bizottsága 2020.06.25. napján elfogadott bírálati szempontrendszere alapján elbírálásra kerültek a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatra benyújtott pályázati anyagok. A Bizottság 78/2021. (XI.22.) számú határozatával meghozta döntését a támogatott pályázók személyéről és a részükre nyújtott támogatások összegéről. Az ösztöndíjpályázat keretében kizárólag a nyújtott támogatások összesített adatai („A” és „B” típusú támogatottak szerinti bontásban) hozhatók csak nyilvánosságra. Ezzel összhangban a pályázat eredményeivel kapcsolatosan az alábbi tájékoztatást nyújtom:

Kép
covid19.jpg
Dec 4

5-11 évesek Covid elleni oltása

Tisztelt Szülők! Biatorbágyon is folyamatban van az 5-11 éves korosztály Covid 19 vírus elleni oltásának előkészítése. Az orvosszakmai információk alapján alakul ki az eljárásrend, így városunk gyermekorvosai első körben felmérik az oltási hajlandóságot, amely az oltóanyag rendeléséhez szükséges. Aki igényli gyermekének a védőoltást, az az ismert elérhetőségeken keresse körzetének gyermek háziorvosát, adja meg gyermeke nevét, születési idejét, TAJ számát, lakcímét, a szülő elérhetőségét, telefonszámát, hogy az oltás időpontjáról értesítést kaphasson.

Kép
kuka.jpg
Dec 3

Mégis kék kuka?

Kérjük azokat az ingatlantulajdonosokat, akik most ébredtek környezettudatosságra, vagy akikhez mára jutott el a hír, hogy térítésmentesen juthattak volna hozzá kék színű szelektív hulladékgyűjtő edényzethez, hogy kuka (Keller und Knappich Augsburg) igényüket jelezzék a település hulladékkezelője felé. A Depónia Hulladékkezelő és Településtisztasági Nonprofit Kft. ügyfélszolgálata elérhető a ugyfel@deponia.hu email címen, vagy a +36 22 407 416-os vonalas telefonszámon.