Havi archívum

Apr 25

Képviselő-testületi ülés 2022.04.28.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2022. április 28. napján (csütörtökön), 15.00 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Állampolgári bejelentések
A polgármester beszámolója két ülés közötti időszak eseményeiről
Tájékoztató a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról

Napirend:

Kép
porcsinrozsa.jpg
Apr 25

Lakossági virágpiac 2022

Az önkormányzat által szervezett lakossági virágpiac 2022. április 30-án, szombaton 8.00 – 12.00 óráig lesz a Faluház udvarán (Bejárat a Café Chaplin terasza felől). Az akció célja a település közterületeinek szépítése. A biatorbágyiak a lakcímkártyájuk felmutatásával kedvezményes 200 Ft / tő áron juthatnak hozzá személyenként maximum 50 palántához. Az önkormányzat kérése, hogy a növényeket közterületre, vagy a közterületről jól látható telekrészre, balkonra, ablakokba helyezzék el, hogy a vásár a település egészének virágos megjelenését szolgálhassa.

Apr 22

Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság 2022.04.26.

   MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottsága 2022. április 26-án, kedden, 15 órai kezdettel munkaterv szerinti ülést tart a Városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend:

Apr 22

Oktatási, Kulturális és Egészségügyi Bizottság 2022.04.25.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Oktatási, Kulturális és Egészségügyi Bizottsága 2022. április 25. 15:00 óra kezdettel rendes ülést tart a Városháza 102-es tanácstermében, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend

Kép
bialogoszines.jpg
Apr 21

Visszatér az ügyfélfogadás

Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Polgármesteri Hivatalban 2022. április 25-e hétfőtől a személyes ügyfélfogadási rend visszaáll a korábban megszokottak szerint:

 

A Hivatal köztisztviselőinek ügyfélfogadási rendje

Hétfő:       13:00-18:00
Szerda:     8:00-12:00   13:00-16:00
Péntek:     8:00-12:00

ÜGYFÉLSZOLGÁLAT - Iratbeadás és nyitva tartás

Hétfő: 8.00-18.00 óráig                  Ügyfélszolgálati vezető: Pomaházi Krisztina
Kedd: 8.00-16.30 óráig                  Biatorbágyi Polgármesteri Hivatal
Szerda: 8.00-16.30 óráig               2051 Biatorbágy, Baross Gábor u.2/a.
Csütörtök: 8.00-16.30 óráig           Tel: 06 23 310-174 mellék: 220, 235
Péntek: 8.00-14.00 óráig               Fax: 06 23 310-135

Tovább...

Kép
holczerkoz_0.jpg
Apr 21

Megújult a Holczer köz

Elkészült a Bajcsy Zsilinszky utat a Szent István utcával összekötő Holczer köz járdafelújítása. A gyalogos és kerékpáros közlekedésre alkalmas utcácska hamarosan része lesz az egyik táblákkal jelölt útvonalnak, amely ideiglenesen pótolja a Budapest – Balaton-kerékpárút belterületi szakaszának hiányát. A biztonságos közlekedés érdekében a Szent István utcán gyalogos átkelő, valamint járda építése is folyamatban van.

Kép
szavazas.jpg
Apr 20

Népszavazás lesz

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete március 31-én határozott a helyi népszavazás kitűzésének elrendeléséről az „Egyetért-e ön azzal, hogy a Budapest–Balaton-kerékpárút Biatorbágy belterületi szakasza ne a Szabadság út – Nagy utca nyomvonalon kerüljön kiépítésre?” kérdésében. A népszavazás pontos időpontját a helyi választási bizottság fogja meghatározni 2022. április 22-én tartandó ülésén, amelynek meghívója itt olvasható.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Apr 13

Támogatott értékvédelem

Az önkormányzat támogatni kívánja a város közigazgatási területén lévő helyi jelentőségű építészeti és természeti értékek védelmét. A testület ennek érdekében pályázatot írt ki, amely alapján 2022. május 16-ig igényelhető a helyi értékvédelmi támogatás. A kiírás itt tekinthető meg.

Kép
sutoolaj.jpg
Apr 12

Olajozott szelektív gyűjtés

2020 decembere óta Biatorbágy külterületén a Sóskútra vezető úton (Sóskúti út 1.), a szennyvíztelep mellett működik a szelektív hulladékgyűjtő pont. A konténerekbe a papír-, a műanyag mellett a biatorbágyi lakcímkártyával rendelkezőknek lehetőségük van az üveg- és az elektronikai hulladék térítésmentes letételére. Környezetünk védelme érdekében a gyűjtőponton leadható a flakonba visszatöltött használt háztartási sütőolaj is. A szelektív pont hétfőtől péntekig 10.00–18.00 óra között, szombaton 8.00 –13.00 óráig van nyitva. Átvételi jegyzék a mellékletekben. 

Apr 12

Tervtanács 2022.04.05.

Tervtanácsi Tagok és Meghívottak részére Kedves Tervtanácsi Tagok, Tisztelt Meghívottak!   Biatorbágy Város Önkormányzata helyi építészeti-műszaki Tervtanácsának ülését 2022. április 5-án, kedden 14.00 órai kezdettel tartjuk, a Biatorbágyi Városháza emeleti nagytárgyalójában, amelyre ezúton tisztelettel meghívom.   Napirend
Kép
korkep_cimlap_2022_aprilis.jpg
Apr 12

Lapozható hírek

Elektronikusan itt már elérhető a Biatorbágyi Körkép áprilisi lapszáma. Címlapja a közelgő húsvétra utal. Az egyházi ünnep alkalmával ezúttal Tankó Zoltánné a Torbágyi Református Egyházközség lelkipásztora osztja meg gondolatait. A közérdeklődésre méltán számot tartható írások közül talán a legfontosabb, amely BuBa népszavazásra hívja fel a figyelmet. Hosszas várakozás után végre minden biatorbágyi választópolgárnak lehetősége lesz véleményt nyilvánítania a kerékpárút belterületi nyomvonaláról. Jó olvasást!

Kép
zoldfapatak.jpg
Apr 8

Tavaszi faültetések, fapótlások

A Zöld Biatorbágy környezetvédelmi program keretében április első napjaiban folytatódott a Füzes-patak partján tavaly novemberben megkezdett faültetés. A torbágyi településközpont parkjának rendezését és fásítását az önkormányzat városgondnoksága végezte el – minden ellentétes közösségi híresztelés ellenére – tájépítészi és kertészmérnöki koncepcióterv, kiültetési útmutató alapján, amelyek a mellékletekben megtekinthetők. Fapótlást végeznek a Budapest–Balaton-kerékpárút építésekor kivágott és annak közvetlen közelében újra nem telepíthető növények miatt is.

Kép
nepszavazas_1.jfif
Apr 6

BuBa népszavazás lesz

2022. március 31-i ülésén Biatorbágy Város Képviselő-testülete elrendelte a helyi népszavazás kiírását (a határozat itt olvasható) az „Egyetért-e ön azzal, hogy a Budapest–Balaton-kerékpárút Biatorbágy belterületi szakasza ne a Szabadság út – Nagy utca nyomvonalon kerüljön kiépítésre?” kérdésében. A határozat közzétételétől számítva tizenöt nap áll rendelkezésre a népszavazást elrendelő képviselő-testületi döntés elleni jogorvoslat benyújtására.

Kép
egyszazalek.jpg
Apr 4

Adózzunk a civileknek!

A személyi jövedelemadó bevallások benyújtásával egyidőben lehetőség van az adó egy százalékának felajánlására. A Biatorbágyon működő, támogatásra jogosult közhasznú szervezetek neve és adószáma alább olvasható. Kérjük éljen a lehetősséggel és erősítse a helyi civileket.

Kép
drlelkespeter.jpg
Apr 1

Elhunyt Dr. Lelkes Péter

Hosszabb ideje tartó betegség után, 2022. március 31-én, életének 80. évében elhunyt Dr. Lelkes Péter, városunk önkormányzatának egykori képviselője, alpolgármestere, a Biatorbágyért kitüntetés díjazottja, a Biatorbágyi Értéktár Bizottság tiszteletbeli tagja. Dr. Lelkes Pétert az önkormányzat saját halottjának tekinti. Nyugodjék békében!