Havi archívum

Kép
vaganyzari_inform.jpg
Aug 30

Módosított menetrend

Értesítjük tisztelt utasainkat, hogy 2022. szeptember 2-tól 4-ig Győr állomáson, Budapest-Keleti – Kőbánya felső állomások között, valamint az Osztrák Vasút területén végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 sz. Budapest – Hegyeshalom vasútvonalon egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.
Kép
pm.jpg
Aug 26

Biatorbágy megtelt?

Tarjáni István polgármester találkozóra hívta a „Biatorbágy megtelt” petíció megfogalmazóit. Az aláírásgyűjtésben szereplő problémákat az önkormányzat régóta ismeri és dolgozik azok megoldásán. 2010 óta ezért nem von be új lakóterületet, és nem tervezi Biatorbágy lakóterületeinek bővítését. Az önkormányzat célja, hogy Biatorbágy továbbra is élhető és szertehető település maradjon, ezért épít és bővít bölcsődét, óvodát, iskolákat. Néhány nap múlva adja át az új 16 tantermes iskolát. Ezért épít utakat, körforgalmakat, vezette be a helyi buszjáratot. Az önkormányzat nyitott a további egyeztetésre a petíció kezdeményezőivel. Tarjáni István közösségi oldalán tett nyilatkozata itt látható.

Aug 26

Oktatási, Kulturális és Egészségügyi Bizottság 2022.09.01.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Oktatási, Kulturális és Egészségügyi Bizottsága 2022. szeptember 1. (csütörtök) 9:00 óra kezdettel rendkívüli ülést tart a Városháza 102-es tanácstermében, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend:

Aug 26

Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság 2022.08.30.

   MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottsága 2022. augusztus 30-án kedden, 16:00 órai kezdettel munkaterven kívüli ülést tart a Városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend:

Aug 26

Képviselő-testületi ülés 2022.09.01.

MEGHÍVÓ                

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2022. szeptember 1. napján (csütörtökön), 9 óra 30 perckor a Városháza tanácstermében (102. terem) munkaterven kívüli képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend:

Kép
nepszamlalas_2022.png
Aug 23

Jelentkezzen számlálóbiztosnak

Tisztelt Biatorbágyi Lakosok! 2022. évben tizenhatodik alkalommal kerül sor népszámlálásra, melynek célja, hogy pontos és részletes képet kapjunk Magyarország népességének nagyságáról, demográfiai jellemzőiről, egészségi állapotáról, foglalkoztatottságáról, élet- és lakáskörülményeiről. Ezek az információk szükségesek a mindannyiunk életét befolyásoló gazdasági, társadalmi döntések előkészítéséhez, a helyi fejlesztések tervezéséhez és a tudományos kutatásokhoz. A népszámlálásra vonatkozó legfontosabb szabályokat, beleértve a gyűjtendő adatok körét, a 2022. évi népszámlálásról szóló 2018. évi CI. törvény írja elő. A népszámlálási törvény szerinti adatszolgáltatás – az egészségügyi állapotra, a fogyatékosságra, a vallásra, az anyanyelvre és a nemzetiségre vonatkozó adatkörök kivételével – kötelező.
Kép
colopverok.jpg
Aug 23

Cölöpverés a kosárcsarnokhoz

Folytatódik a régóta húzódóan épülő kosárcsarnok kivitelezése a Sándor–Metternich-kastély hátsó kertjében. Jelenleg az épület alapozását előkészítő cölöpverő gépek dolgoznak a terepen, amely hétfőtől szombatig 7:00 és 17:00 óra között az átlagostól eltérő zajhatással jár. A cölöpverés után a tervek szerint még idén elvégzik az alap kiásását, a föld kitermelését, a vasszerelést és magát az alapozási munkákat is.

Kép
kalvinterterv.jpg
Aug 22

Újratervezett Kálvin tér

A Kálvin tér rekonstrukcióját, átépítését 2017-ben kezdeményezte az önkormányzat, a csomópont forgalomtechnikai tanulmánytervének megrendelésével. A tervezett útfelújításhoz szükséges közbeszerzési eljárást 2021. december 16-án indította a város.   /system/files/elt_kalvin_ter_csomopont_felujitasarol.pdf

A Belügyminisztérium ez év márciusában 100%-os támogatást nyújtott a tér teljeskörű átépítéséhez, mellyel lehetőség nyílt a beruházási program bővítésére. Az útépítés, forgalomtechnikai átalakítás, a csapadékvíz elvezetés mellett lehetővé vált a távközlési és az elektromos vezetékek földbe helyezése, valamint a területen lévő egyéb közművezetékek teljes felújítása is.

Kép
utepites.jpg
Aug 18

Szervízút épül a technikumhoz

Az 2022. augusztus 22-i héttől megkezdődik a Tudásparkhoz, a Biatorbágyi Innovatív Technikum és Gimnázium területéhez vezető, az Ohmüllner sétánnyal párhuzamos szervízút (mellékelt térképen sárgával jelölve) alatt a közművek kiépítése. Első lépésben a csapadékcsatorna és közvilágítás kábeleit fektetik le, majd várhatóan két héten belül kialakítják az útszegélyt is. A kivitelező az érintett lakosok szíves türelmét és megértését előre is köszöni.

Kép
hatarvadaszplakat.jpg
Aug 11

Szerződéses határvadász pályázat

A rendőrség Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Békés, Hajdú-Bihar, és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében alapfokú iskolai végzettségre épülő képzést indít, amely eredményes teljesítése a Rendőrségnél szerződéses határvadász beosztás betöltésére jogosít. A pályázati felhívás, a jelentkezési feltételek és a jelentkezési lap a mellékletekben.

Kép
tigaz.jpg
Aug 11

Nagyfogyasztói gázszünet

A földgázszállító vezetékek karbantartása miatt a nagyfogyasztók számára 2022. augusztus 25-én 9.00 – 13.00 óráig Biatorbágyon is szünetel a gázszolgáltatás. A TIGÁZ a lakossági és a 20m3/óra alatti felhasználók ellátását ez idő alatt is biztosítani kívánja. A korlátozás Biatorbágy-Tópark lakópark településrészt 2022. augusztus 30-án 6.00 órától szeptember 1-jén 6.00 óráig érinti.

Kép
korkepcimlap2022augusztus.jpg
Aug 11

Pillanatképek a városról

A Biatorbágyi Körkép augusztusi lapszámának elektronikus változata itt olvasható. Figyelmébe ajánljuk: Nyit az új 16 tantermes iskola, 10 éves Biatorbágy első bölcsődéje, szavaztunk a BuBa Szabadság út – Nagy utca nyomvonaláról, átadták a kerékpárút Budapest – Etyek közötti szakaszát, újra együtt a városünnepen, Szent István napjára hívogatnak a Hídőrzők. A lap nyomtatott példányai pénteken érkeznek a településre.

Kép
it.jpg
Aug 10

Szerver karbantartás

A Biatorbágyi Polgármesteri Hivatal Jegyzői titkárság-Jegyzői Csoportja tájékoztatása szerint 2022. augusztus 13-án, szombaton az önkormányzat szerverének karbantartása miatt sem Biatorbágy Város Önkormányzatának honlapja, sem a levelezőrendszere nem fog működni. A karbantartás ideje alatt munkavégzés nem lehetséges, a karbantartás minden olyan rendszert érint, amely a város szerveréhez csatlakozik, így többek között a családsegítő, az óvoda, a bölcsőde és a BIASuli honlapját is.

Kép
gefcoallas.jpg
Aug 10

Diákmunka a Gefconál

A közel 70 éves szállítmányozási szakértelemmel és tapasztalattal rendelkező Gefco Magyarország Kft. felsőoktatásban tanuló diákot keres logisztikai adminisztrátori feladatok ellátására Biatorbágyon található raktárbázisába. Helyszín: Biatorbágy, Huber utca 5. Munkaidő: 7.00–15.00 vagy 8.00–16.00 óráig, Jelentkezni Király Zsuzsannánál a zsuzsanna.kiraly@gefco.net címen, vagy a + 36 30 239 1387 telefonszámon lehet.

Kép
kalvin_ter.jpg
Aug 5

Épül a Kálvin tér

A korábbi híradás és helyi lakossági fórum után 2022. augusztus nyolcadikán, hétfőn megkezdődik a Kálvin tér átépítése. Az előkészítést követően szerdától várhatók az első munkagépek. A belügyminisztérium anyagi támogatásával megvalósuló beruházás az új oktatási és nevelési intézmények biztonságos megközelíthetősége miatt vált szükségessé. A forgalmi rendet érintő munkákról a kivitelező folyamatos tájékoztatást nyújt az érintetteknek.

Aug 3

Tervtanács 2022.08.04.

Tervtanácsi Tagok és Meghívottak részére Kedves Tervtanácsi Tagok, Tisztelt Meghívottak!   Biatorbágy Város Önkormányzata helyi építészeti-műszaki Tervtanácsának ülését 2022. augusztus 4-én, csütörtökön 14.00 órai kezdettel tartjuk, a Biatorbágyi Városháza emeleti nagytárgyalójában, amelyre ezúton tisztelettel meghívom.    
Kép
kormanyablak_busz2.jpg
Aug 3

Kormányablak busz

2022. augusztus 11-én reggel 9:00-15:00 óráig városunkba tartózkodik a kormányablak busz. A busz a Polgármesteri Hivatal Mester utca felöli parkolójában lesz megtalálható. További részletek itt.

Kép
tukor.jpg
Aug 2

Tükör által homályosan?

Az önkormányzat legújabban közlekedési tükröket helyezett el számos olyan útkereszteződésben, ahol fokozott figyelemre lenne szükség azért, hogy jól beláthassuk egymást. Tükröm, tükröm mond meg nékem, ki jön szembe a vidéken? Mostantól szembesülhetünk magunkkal a Szent László utcán a Boldog Gizella utcánál, Kárpát utcánál, Káposztáskert utcánál, a Szily Kálmán utca 2-4. sz. előtt, Szabadság úton József Attila utca torkolatánál, valamint a Szüretelők útján a Csabagyöngye utca, valamint a Kadarka utca torkolatánál. Nézzünk a tükörbe, a sebességcsillapításra nem lenne szükség, ha mindenütt úgy viselkednénk, mintha az a saját utcánk lenne, ahol szeretteinket visszavárjuk.

Kép
disznolapa.jpg
Aug 2

Falazzák a patakot

A Biatorbágyi Innovatív Technikum és Gimnázium építése során szükségessé vált a Disznólápa patak medrének stabilizációja, amely úgynevezett szádfalazással, azaz megtámasztó pallók leverésével történik. A munkálatok augusztus 3-ától, nagyjából két hétig tartanak. Ez idő alatt a környékben lakók (pl. Ohmüllner sétány) a szokásosnál nagyobb hangterhelésre számíthatnak. A kellemetlenségért elnézésüket és türelmüket kérjük.