Havi archívum

Kép
szelektiv.jpg
Dec 21

Szelektív nyitvatartás

A szennyvíztelep mellett (Sóskúti út 1.) működő szelektív hulladékgyűjtő szigetet az ünnepek alatt a mellékelt dokumentum szerint vehetik igénybe a biatorbágyi lakcímkártyával rendelkezők.

Kép
zarva.jpg
Dec 19

KÖZIGAZGATÁSI SZÜNET

A vonatkozó testületi döntés értelmében a Polgármesteri Hivatal 2022. december 22. napjától 2023. január 06. napjáig zárva tart. A közigazgatási szünet ideje alatt ügyfélfogadás, ügyintézés nincs. Az ünnepek alatt kizárólag halaszthatatlan anyakönyvi ügyekben (Biatorbágyon történő születés és halálozás anyakönyvezése) két alkalommal 2022. december 28-án (szerdán) és 2023. január 4-én (szerdán) 8.00-12.00 óra között az anyakönyvvezető telefonos ügyeletet tart a +3670 797-9145-ös számon.

Kép
szerverkarbantartas.jpg
Dec 16

Szünetmentes szerver karbantartás…

Tájékoztatásul közöljük, hogy Biatorbágy Város Polgármesteri Hivatalának rendszergazdái 2022. december 17-én (szombaton), 8:00 órától a munka befejezésének egyelőre meghatározhatatlan időpontjáig szerver- és szünetmentes áramellátási hálózat karbantartást végeznek. Ezen időszak alatt nem lesz elérhető a város honlapja, és nem működik majd a hivatal levelezőrendszere sem.

Kép
kozosgyalogoskerekparos.jpg
Dec 16

Közösködés kötözködés helyett

Új forgalmi rend a kerékpárúton. A Budapest-Balaton kerékpárút Szarvasugrás lakópark melletti szakaszán konfliktushelyzetek alakultak ki a gyalogosok és kerékpárosok között, amelyet többen szóvá is tettek az önkormányzatnál. A testület a problémát mérlegelve úgy döntött, hogy támogatja a kerékpárút kérdéses – Nimród utca és Viadukt – szakaszán az elválasztás nélküli közös gyalog- és kerékpárút forgalmi rend kialakítását. A forgalomtechnikai beavatkozásokat a napokban végzik el.

Kép
vasutbuszmegallo.jpg
Dec 16

Buszmegálló a Vasúton

Elkészült és hivatalosan is használhatóvá vált a ViaBusz járatának utolsóként megépített, Vasút utcai ellenirányú megállója. Ezzel végére ért a helyi közösségi közlekedés idei évre tervezett buszmegállóépítési programja. A helyi buszjárat útvonalának bővítését a képviselő-testület a jövő évben tűzi napirendjére.

Kép
faultetesejjokai.jpg
Dec 16

Év végi „fásultság”

Amit fásítunk fásult lesz? Biatorbágy Zöld faültetési programjának részeként az elmúlt hetekben 67 fát (ebből hat gyümölcs), 155 örökzöld tiszafát és 1460 cserjét ültettetett el az önkormányzat a főkertész közreműködésével. A növények ezentúl a képviselő-testület döntése értelmében kijelölt közterületeket díszítik. Ez a „fásultság” remélhetőleg többeknek okoz örömöt, mintsem kedélyvesztést.

Kép
devayjarda.jpg
Dec 16

Járda a Dévay utcában

Alig egy hónap alatt készült el a Dévay utca másfél méter szabványszélességű, 353 méter hosszú új járdaszakasza az Ybl Miklós sétánytól az Ohmüllner sportparkig. Ezzel a csaknem 26 millió forintos bekerülési költségű utólagos önkormányzati beruházással vált az utca a gyalogosok számára biztonságosan járhatóvá.

Kép
mariakiralynojarda.jpg
Dec 16

Mária királynő járdája

A Mária királynő utca az Alkotmány utcától az Iskola utcáig 311 méter hosszú, másfél méter széles új járdát kapott. A közel húsz millió forintos beruházást a város 2022. évi út és járdaépítési programjának költségvetési kerete tette lehetővé. A kivitelezés során a régi burkolatok elbontása, a földmunkák, majd az alapozás után mindösszesen 470 négyzetméternyi beton térkő burkolatot építettek be. A csapadékvíz kezelésén kívül, a tulajdonosokkal egyeztetve rendezték a kapubejárók szintkülönbségeit is.

Kép
cimlap_biatorbagyi_korkep_2022_december.jpg
Dec 13

Kettő az egyben Körkép

Megjelent a Biatorbágyi Körkép, itt elektronikusan már letölthető. Az óév utolsó lapja egyben a 2023 első nyomtatott újságja is, lévén összevont szám. A karácsonyi felkészülés időszakáról Mészáros Péter biai plébános gondolatait olvashatják. Sokan látják úgy manapság, hogy Biatorbágy megtelt. A város új településtervének előkészítése elkezdődött, és remélhetőleg megoldásokat ad majd a problémák kezelésére. Pezsgő városi életünk képein ezúttal a Mikulás, a karácsonyi családi kézművesek és persze a Fő téri jégpálya látható.

Dec 9

Biatorbágyi Értéktár Bizottság 2022.12.14.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzatának Értéktár Bizottsága 2022. december 14-én (szerdán) 9.00 órakor ülést tart a Biatorbágyi Polgármesteri Hivatal Nagytárgyalójában amelyre tisztelettel meghívom.


Napirendi pontok:

Kép
utlezaras-1.jpg
Dec 9

Forgalomkorlátozás a Kálvin téren

Újabb ütemhez érkezett a Kálvin tér forgalmának megújítása. A kivitelező jelezte, hogy december 12-én hétfőtől várhatóan 16-áig a Nagy utca Benedek Elek óvoda előtti szakaszát bontják fel közműfektetési munkák miatt, így az intézmény parkolójába nem lehet majd behajtani. A buszok megállóját visszahelyezik a Kálvin térhez. Megértésüket, türelmüket köszönjük.

Dec 9

Képviselő-testületi ülés 2022.12.14.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2022. december 14. napján (szerda), 17.00 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) rendkívüli képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend:

Dec 9

Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság 2022.12.13.

   MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottsága 2022. december 13-án, kedden, 17 órai kezdettel munkaterven kívüli ülést tart a Városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend:

Kép
lezaras.jpg
Dec 9

Útlezárás, Angyalfia

A hétvégi Angyalfia vásár miatt a mai (2022.12.09) pénteki naptól vasárnap este 21:00 óráig a Fő tér környezetében lezárták a Baross Gábor utca Vasút és Petőfi utcák közötti szakaszát, így itt gépjárművel közlekedni, parkolni nem lehetséges. Térkép mellékelve. A vásár programja itt olvadható.

Kép
kemenysepro.jpg
Dec 8

Társasházi kéményseprés

A településünkön kéményseprő-ipari tevékenységet ellátó szervezet értesítése alapján a biatorbágyi társasházak kéményseprési sormunkáit 2023. január 01 – 2023. február 28. között végzik el. Mellékletben a sormunka táblázat. További információk itt: https://kemenysepres.katasztrofavedelem.hu/

Kép
katasztrofavedelem.jpg
Dec 8

Jelentkezz tűzoltónak!

2022. december 16-án 17:00 - 19:00 között a Biatorbágyi Faluházban (Biatorbágy, Baross Gábor utca 1.) az Érd Hivatásos Tűzoltóság felvételi tájékoztatót tart a 2023. február 15-én induló hivatásos tűzoltóképzésről. Ha szeretnél betekinteni a tűzoltóság munkájába, érdeklődsz a tűzoltó szakma iránt gyere el és tudj meg minél többet az Érdi Tűzoltóságról!

Kép
img_3714.jpg
Dec 7

Áramhiány Nagydobronyban

Kárpátaljai testvértelepülésünkön Nagydobronyban a háborús helyzet miatt az áramszolgáltatás bizonytalan, a lakossági és intézményi elektromos ellátás folyamatos akadozik, illetve szünetel. A hiányt Biatorbágy két nagyteljesítményű generátorral próbálja enyhíteni, amelyeket városgondnokságunk munkatársai szállítanak a határ melletti segélyátvételi pontra.

Kép
popkajanos.jpg
Dec 7

Elhunyt Popka János

Részvéttel fogadtuk, és tesszük közzé a hírt, mely szerint Popka János kárpátaljai testvértelepülésünk egykori polgármestere életének 66. évében 2022. december 6-án elhunyt. Végtisztességtétele alkalmából a temetési istentiszteletet december 7-én, délután 14:30 órai kezdettel tartották a Nagydobronyi kistemetőben.

Kép
img_3703.jpg
Dec 7

Megújult a Hunyadi utca

Elkészült a Hunyadi utca felújítása, megtörtént a műszaki átadás-átvétele is. Az útalap megerősítése, a járófelület aszfaltozása, a járdaépítés, az ingatlanbejárók bontása és helyreállítása valamint a csapadékvíz kezelés valamivel több mint bruttó 136 millió forintba került.

Kép
zarva_piros.png
Dec 6

Keddi nyitvatartás

Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2022. december 6-án (kedden) a Polgármesteri Hivatal 12:00 órától zárva tart. Megértésüket köszönjük! dr. Szabó Ferenc jegyző