Havi archívum

Feb 28

Oktatási, Kulturális és Egészségügyi Bizottság 2023.03.01.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Oktatási, Kulturális és Egészségügyi Bizottság 2023. március 1. 13:30 óra kezdettel rendes ülést tart a Városháza 102-es tanácstermében, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend:

Kép
barnakoszen.jpg
Feb 28

Tájékoztató lakossági barnakőszén megrendelések lehetőségeiről

Az orosz ukrán fegyveres konfliktus jelentősen megváltoztatta az európai emberek és közöttük a magyar emberek életét. Az elhúzódó háború nyomán kialakult energiakrízis okozta nehézségek áthidalása érdekében indította el a kormány a magyarországi barnakőszén-programot, segítve az önkormányzati intézmények fűtését, lehetőséget adva a lakosságnak hazai barnakőszén elérhető áron történő megvásárlásához. A lakosság részére az Ormosszén Zrt. webáruházat hozott létre, amely elérhető az interneten a http://hazaiszen.hu weboldalon, ahol a lakossági megrendeléseket regisztrációt követően ugyanúgy lehet intézni, mint bármely más webáruházban.

Kép
bialogoszines.jpg
Feb 27

Nagy utcai járdafelújítás

A Kálvin tér átépítésének részeként, tervezetten 2023. március 1-től (szerdától) a Nagy utca páros oldalán, a mellékelt térképen jelzett szakaszon járdafelújítási munkálatok kezdődnek. Megértésüket és türelmüket előre is köszönjük!

Kép
szadfal.jpg
Feb 27

Szádfal eltávolítás

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Tudáspark közműépítési munkálatai során a Disznólápa-patak mentén levert szádfal-lemezek kihúzását, kiemelését a kivitelező megkezdte. A zajjal járó munkálatok várhatóan március 10-ig tartanak. Szíves türelmüket és megértésüket köszönjük!

Feb 17

Oktatási, Kulturális és Egészségügyi Bizottság 2023.02.20.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Oktatási, Kulturális és Egészségügyi Bizottság 2023. február 20. 15:00 óra kezdettel rendes ülést tart a Városháza 102-es tanácstermében, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend:

Feb 17

Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság 2023.02.21.

 MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottsága 2023. február 21. kedden, 15 órai kezdettel munkaterv szerinti ülést tart a Városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend:

Feb 17

Képviselő-testületi ülés 2023.02.23.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2023. február 23. napján (csütörtökön), 15.00 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend előtt:

Állampolgári bejelentések
A polgármester beszámolója két ülés közötti időszak eseményeiről
Tájékoztató a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról

Napirend:

Kép
navlogo.jpg
Feb 15

Jön a gépjárműadó

Hamarosan érkeznek a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) a gépjárműadóval kapcsolatos értesítések, illetve határozatok a gépjárműadó fizetésre kötelezetteknek vagy képviselőjüknek. Az adó első részletét 2023. március 15-éig, a másodikat szeptember 15-éig kell befizetni. Részletek a mellékletben.

Kép
korkep_onlinekep.jpg
Feb 14

Megújult a Körkép-Online

Februári 14-én, kedden elindult az átalakított Körkép Online. A régi-új elektronikus felület visszatér létrehozásakor meghatározott, céljához: a nyomtatott Biatorbágyi Körkép kiegészítéseként szolgálni az olvasókat. A két médium szoros együttműködése lehetővé teszi, hogy a fontosabb híreket megjelenítse Biatorbágy intézményeiről, civilszervezeteiről, sportéletéről, egyházairól. A Körkép Online-ban bármely két nyomtatott lapszám közötti időszakban is megjelenhetnek hírek, tudósítások, interjúk.
A Körkép Online-t ide kattintva érheti el. Szerkesztők: Király Ferenc főszerkesztő – f.kiraly@t-online.hu; Bencze-Novák Sára szerkesztő – novak.sara@vhtv.hu.

Kép
2023februarcimlap.jpg
Feb 8

Körkép hír

Megjelent a Biatorbágyi Körkép tizenharmadik évfolyamának első elektronikus száma. Már a nyomdai változat is készül. A lap az utóbbi két évben megszokottnál karcsúbb, mindösszesen 32 oldalas lett. A terjedelem csökkentését a papír árának drasztikus emelkedése miatti költségtakarékossági elvek indokolják. Komoly szerkesztői feladat kevesebb szóval, az eddigieknél nem kevesebb témát felölelni. A lap februári száma itt érhető el.

Kép
bialogoszines.jpg
Feb 8

Részleges vízelzárás

2023. február 10-én, pénteken 13:00 órától 17:00 óráig vezeték átkötés miatt szünetel a vízellátás a Nagy utca – Szent István utca páros számú oldalán a Kálvin tértől a Vörösmarty utcáig terjedő, a térképen sárgával jelzett szakaszon.

Kép
bialogoszines.jpg
Feb 6

Csütörtöki vízcső csere

2023. február 9-én, csütörtökön 13.00 órától előreláthatóan 18.00 óráig a Kálvin téri csővezeték felújítása miatt a Sándor utcai csomóponton elzárják a vizet, hogy azt az újonnan lefektetett közműre köthessék át. A munka miatt érintett, alább felsorolt utcák ingatlanjaiban ez idő alatt a vízszolgáltatás szünetel. A kivitelező gondoskodik a lakók szórólapos tájékoztatásáról.
Érintett utcák: Deák F., Rozmaring, Levente, Zugor, Géza fejedelem, Sándor, Losonczi, Arany J., Munkás, Hatház. Egyéb érintett helyszínek: 16 tantermes iskola, szennyvíz telep, Fábián ranch.

Feb 3

Tervtanács 2023.01.17.

Tervtanácsi Tagok és Meghívottak részére
Kedves Tervtanácsi Tagok,
Tisztelt Meghívottak!

Biatorbágy Város Önkormányzata helyi építészeti-műszaki Tervtanácsának ülését 2023. január 17-én, kedden 14.00 órai kezdettel tartjuk, a Biatorbágyi Városháza emeleti nagytárgyalójában, amelyre ezúton tisztelettel meghívom.

Napirend:

Feb 2

Biatorbágyi Értéktár Bizottság 2023.02.03.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzatának Értéktár Bizottsága 2023. február 3-án (pénteken) 9.00 órakor ülést tart a Biatorbágyi Polgármesteri Hivatal Nagytárgyalójában amelyre tisztelettel meghívom.

Napirend:

Kép
forgalom.jpg
Feb 1

Forgalomkorlátozás a Nagy utcában

2023. február 6-án, hétfőtől közműépítési munkákat végeznek a Nagy utca (mellékelt térképen jelzett) szakaszán. Félpályás forgalomkorlátozásra kell számítani, amely az óvodák és az iskola gépjárművel való megközelítését nehezíteni fogja. A járműforgalmat lámpás irányítás biztosítja majd. Megértésüket és egymás iránti türelmüket előre is köszönjük!