Havi archívum

Kép
extrem1.jpg
Apr 30

Extrém pályahasználati egyeztetés eredménye

Az önkormányzat egyeztető fórumot szervezett a környékben lakók és a parkhasználók között a Baross Gábor utcai közpark területén nemrég felújított BMX, roller és gördeszkapálya működése ügyében. A találkozó előtt Melega Marcell vezetésével extrém sportbemutatót láthattak sportkedvelők. Az egyeztetésen a lakók és a használók Tarjáni István polgármester közvetítésével az alábbiakban állapodtak meg:

Kép
majusfa_2.jpg
Apr 29

Májusfa a Fő téren

A Biatorbágyi Hagyományőrző Egyesület hosszú évek óta a Fő téren állítja fel májusfáját ezzel tisztelve meg a közéleti szereplők, az önkormányzat, a civil szervezetek és a lakosság településünk érdekében végzett munkáját. Az esemény főszervezői idén is Dr. Csizmadia Gabriella elnök és Mészáros Ferenc alelnök voltak. A fizikai kivitelezést ezúttal Barabás József korelnök képviselő irányította, aki némi kedvcsináló nedűről is gondoskodott. A májusfa állítás eredetileg arra hívja fel a figyelmet, ha valahol elkészült egy ház, eladósorba került egy lány, vagy valamely közösség vezetői jól végezték dolgukat. A helyi hagyományról itt nézhető meg a Völgyhíd Televízió 2021-ben, a vírus miatti veszélyhelyzet alatt készült összefoglalója.

Apr 26

Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság 2023.04.27.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottsága 2023. április 27. csütörtökön, 14 órai kezdettel munkaterven kívüli ülést tart a Városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend:

Kép
bmx_.jpg
Apr 25

Extrémsport érdekegyeztetés

2023. április 29-én, szombaton délután 15:00 órától extrém sportbemutató, majd profi vezetésű trükkoktatás lesz a 2006-ban átadott, majd tavaly felújított Baross Gábor utcai BMX Freestyle sportpályánál. A bemutatók után 16:00 órától az önkormányzat találkozót szervezett a környékben élők és a sportolók számára azzal a szándékkal, hogy érdekeiket megvitatva mindkét fél számára közös megoldás születhessen a parkhasználati szabályokról.

Kép
Viadukt
Apr 24

Éjszakai zajhatások a Viaduktnál

Felhívjuk a völgyhidak környezetében élők figyelmét, hogy amint azt korábban már többször jeleztük 2023. április 24-től a Viadukt közút feletti járólemezeinek zajcsillapító stabilizálását a nappali forgalom zavartalanságának biztosítása érdekében este 8 és reggel 6 óra között végzik az időjárási viszonyok függvényében várhatóan tíz napig. A munkák zajjal és jelzőőrös forgalomtereléssel járnak. Bővebb információk itt /hirek/2023041916162 és itt /hirek/2023040416088 olvashatók. A kivitelező minden szakhatósági (közútkezelői, rendvédelmi, önkormányzati) bejelentési kötelezettségének eleget tett! A köz érdekében kérjük megértésüket és türelmüket!

Apr 21

Képviselő-testületi ülés 2023.04.27.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2023. április 27. napján (csütörtökön), 15.00 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend előtt:

Állampolgári bejelentések
A polgármester beszámolója két ülés közötti időszak eseményeiről
Tájékoztató a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról
Beszámoló az alpolgármesterek munkájáról

Apr 21

Oktatási, Kulturális és Egészségügyi Bizottság 2023.04.24.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Oktatási, Kulturális és Egészségügyi Bizottság 2023. április 24. 15:00 óra kezdettel rendes ülést tart a Városháza 102-es tanácstermében, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend:

Apr 21

Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság 2023.04.25.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottsága 2023. április 25. kedden, 15 órai kezdettel munkaterv szerinti ülést tart a Városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend:

Kép
Eb
Apr 20

Ismét ebösszeírás Biatorbágyon

Tisztelt Ebtartók és Ebtulajdonosok! Az állatok védelméről és kíméletéről szóló törvény elrendeli, hogy a települési önkormányzat ebrendészeti feladatainak ellátása érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel háromévente legalább egy alkalommal ebösszeírást végezzen. Biatorbágyon legutóbb 2020. év őszén került sor ebösszeírásra, ezért felhívjuk a figyelmüket arra, hogy a Biatorbágy közigazgatási területén tartott ebekkel kapcsolatban 2023. április 20. és június 20. között ismét ebösszeírás lesz. Az ebek bejelentése történhet online, vagy a szükséges adatlap benyújtásával, mely átvehető a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán, az Igazgatási Osztályon, az állatorvosi rendelőkben, illetve letölthető a hivatal honlapjáról.
Kép
novenyvedelmi_kezeles.jpg
Apr 20

Növényvédelmi kezelés

A Biatorbágyi Agrár-Gazda szövetkezet 2023.04.19 és 2023.04.28 közötti időben növényvédelmi munkákat fog végezni. Kérjük a  Szily Kálmán utca, a Juhász Gyula utca és az Ohmüller-Márton sétány szántóföld felöli lakóinak szíves megértését.

Kép
bit.jpg
Apr 19

BIT-es útépítés

A Biatorbágyi Innovatív Technikum és Gimnázium kivitelezéséhez kapcsolódóan 2023. április 24-én hétfőtől felújítják az Ohmüllner sétány alsó szakaszát. A kivitelezés során kopóréteget terítenek a jelenlegi aszfaltra, új szegélyeket helyeznek el, majd járdát építenek és fasort ültetnek. Az átmeneti forgalomkorlátozásért szíves türelmüket és megértésüket kérjük! Forgalomszabályozási terv a mellékletben.

Kép
img_3862.jpg
Apr 19

Viadukt éjszakai műszak

A Viadukt járófelületének javítása során, várhatóan április 24-től jutnak el a körforgalom feletti hídszakaszhoz. Az úton közlekedők biztonsága érdekében, illetve a nappali forgalom zavartalanságának biztosítása miatt ekkortól este 8:00 óra és hajnal 6:00 óra között végeznek munkát, és ebben az időszakban teljesen lezárják az Iharoshoz kapcsolódó Forrás utcai körforgalmi ágat, valamint jelzőőrös forgalomirányítás lesz.

Kép
img_3849.jpg
Apr 19

Búcsú egy nyárfától

Sajnálattal tudatjuk, hogy a Szily-kastély melléképületénél álló egyik szürke nyárfát, többszöri helyszíni szemle és egy akusztikus tomográf 3D fakoppos vizsgálat eredményeként a szakértők – balesetveszély elkerülése miatt – kivágásra javasolták.

Kép
img_3852.jpg
Apr 19

Művelik a szántót

A Biatorbágyi Agrár-Gazda Szövetkezet értesítette az önkormányzatot, hogy a Szily Kálmán, Juhász Gyula, Ohmüllner utcák melletti mezőgazdasági területeken 2023. április 19. és 28. között növényvédelmi munkákat végeznek a hatályos jogszabályok maximális betartásával a lakosság legkisebb mértékű zavarásával. Értesítés a mellékletben.

Kép
img_3839.jpg
Apr 17

Tereprendezés a Jókai elején

Folytatódik a Jókai utcának a Szabadság út és Bethlen Gábor utca közötti szakaszán a közterület megújítása. Az önkormányzat tavaly novemberben az érintett lakókkal együttműködve készítette el a terület csapadékvízelvezetési, növénytelepítési terveit. Az utca egyik oldalára már év végén új csemetéket ültettek, jelenleg a páros oldalon alakítják ki a csapadékelvezető árokrendszert, amelynek elkészülte után ide is fasort telepítenek.

Kép
vaganyzari_inform.jpg
Apr 13

Vágányzári menetrend

Értesítjük tisztelt utasainkat, hogy 2023. április 21. 22:00 órától április 22-ig Tatabánya – Tata, valamint Bicske – Szárliget állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Hegyeshalom – Budapest vasútvonalon egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, illetve  2023. április 23-án Bicske – Szárliget állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Hegyeshalom – Budapest vasútvonalon egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

Kép
nagyunagyitas.jpg
Apr 12

Nagy utca szélesítése

Nagyobb lesz a Nagy utca! A Kálvin tér átalakítását végző út és hídépítő cég jelezte, hogy 2023. április 13-án (csütörtökön), 4-én (pénteken) és április 17-én (hétfőn) útszélesítési munkákat végez a Nagy utca 6. és 20. számú ingatlanok közötti szakaszon. A jelölt napokon a gépkocsi ki- és behajtás, valamint a parkolás nem lesz lehetséges. Hétvégére a behajtókat ideiglenesen használhatóvá teszik. A kivitelező minden érintettet külön is értesít. Május 18-tól új forgalomszabályozási rend várható. 

Kép
biatorbagyi_korkep_2023._aprilis_cimlap.jpg
Apr 11

Áprilisi Körkép lapozó

A Biatorbágyi Körkép elektronikus változata itt már elérhető. Az áprilisi lap néhány témája: A külterületekre is változtatási (építési) tilalmat rendelt el a képviselő-testület. / Biatorbágyon szigorú feltételek mellett még szabad elégetni a kerti zöldhulladékokat, de füstölni továbbra is tilos. / Április 29-én lesz az idei lakossági virágpiac. / Már lehet jelentkezni az ifjúsági pályázatokra. Olvasson bele, legyen képben és adja tovább!

Apr 6

Biatorbágyi Értéktár Bizottság 2023.04.12.

Biatorbágy Város Önkormányzatának Értéktár Bizottsága 2023. április 12-én (szerdán) 9.00 órakor ülést tart a Biatorbágyi Polgármesteri Hivatal Nagytárgyalójában amelyre tisztelettel meghívom.

Napirend:

Apr 6

Tervtanács 2023.04.13.

Tervtanácsi Tagok és Meghívottak részére Kedves Tervtanácsi Tagok, Tisztelt Meghívottak!   Biatorbágy Város Önkormányzata helyi építészeti-műszaki Tervtanácsának ülését 2023. április 13-án, csütörtökön 14.00 órai kezdettel tartjuk, a Biatorbágyi Városháza emeleti nagytárgyalójában, amelyre ezúton tisztelettel meghívom.   Napirend: