Havi archívum

Kép
fekvodomb_0.jfif
Oct 28

Útsimítások majd tankcsapdák

Biatorbágy több utcája újult meg, vagy vált gépjárművel járhatóbbá az elmúlt októberi hónapban. A város költségvetésének kátyúzási és útfelújítási keretéből például terített aszfaltos felület jutott a biai katolikus temető feletti Rezeda és Virág utcákra. Mindkét említett beruházást a terület képviselője Nánási-Kézdy Tamás kezdeményezte a hozzá érkezett lakossági bejelentések alapján.

Kép
hej_terkep.jpg
Oct 27

Vissza a múltba? Éjszakai buszjárat

2021. október 31-én vasárnap hajnal 3 óra után a téli időszámítás miatti óravisszaállítás szerint ismét 2 óra lesz. Ez persze nem jelenti azt, hogy aki valamit a nyári időszámításban hajnali háromkor elrontott, azt a téliben még helyrehozhatja. A hétvégi éjszakai ViaBusz járat tekintetében is ez a helyzet. Aki lekési a nyári időszámítás szerinti hajnali 3 órás buszindulást, az hiába vár a téliben 3 órakor a térítésmentes hazaszállítására az Etele térről Biatorbágyra. Az éjszakai járatról bővebben itt olvashatnak.

Kép
viabuszlogo.jpg
Oct 27

Mindenszentek ViaBusz menetrend és…

2021. október 30-31-én és november 1-jén a Mindenszentek ünnepére tekintettel szombaton, vasárnap és a hétfői munkaszüneti napon is közlekedik a helyi buszjárat. Ezeken a napokon a szolgáltatást teljes egészében az önkormányzat állja, így az utazáshoz nem kell jegyet váltani. A Viabusz hosszúhétvégi menetrendje a mellékletben tekinthető meg, de a megállókban is ki lesz függesztve. November 2-ától a lakossági igényeknek megfelelően átalakított új rend szerint közlekednek a buszok. Az új menetrend a képviselő-testület jóváhagyása után kerül ki hivatalosan Biatorbágy Város Önkormányzatának honlapjára. A közösségi oldalakon öntevékeny adminok már megosztották. A nem hivatalos menetrend itt tekinthető meg. 

Kép
bit_latvanyterv_2_20210609.jpg
Oct 27

Startol a középiskola

Hamarosan indul Biatorbágy első középiskolája! – Tájékoztató 11.10-én 2022 szeptemberében elindítja első osztályait a Biatorbágyi Innovatív Technikum és Gimnázium. 2021. november 10. szerdán 17:00 órakor tájékoztató lesz az épülő intézményről, az induló szakirányokról, a felvételi folyamatról. A tájékoztatót Frész Attila, az iskola igazgatója tartja, továbbá, az Ökumenikus Segélyszervezet az Oktatásért Alapítvány kuratóriumának tagjai közül: Dr. Szebedy Tas, a Városmajori Gimnázium igazgatója, Budai J. Gergő, a Vantage Towers vezérigazgatója és Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója. A tájékoztató ideje alatt a szülőkkel érkező diákokat külön digitális élményfoglalkozással várják a szervezők. A tájékoztató helyszíne a Biatorbágyi Juhász Ferenc Művelődési Központ. A tájékoztatón való részvételre regisztrálni nem kötelező, de a https://bit.ly/BIT_Tajekoztato linken van lehetőség.

Kép
tusko.jfif
Oct 26

Tuskózás az új iskolánál

A Szily-kastély egykori udvarterületén felépült új 16 tantermes iskola környezetének tereprendezése során 2021. október 27-én szerdán és 28-án csütörtökön végzik az elöregedés miatt kivágott fák tuskóinak eltávolítását. A munkálatokat jelentős hanghatás kíséri, ezért a környékben lakók szíves türelmét és megértését kéri az önkormányzat a kivitelező nevében is.

Kép
tuzoltoauto.jpg
Oct 26

Füst a bölcsiben

Mindenki jól van, a gyermekek biztonságban. A Gólyafészek Bölcsőde hűtés-fűtés kapcsolószekrényében, közvetlenül annak tesztüzembe helyezése után, elektromos zárlat keletkezett. A bölcsőde dolgozói egy apuka segítségével azonnal eloltották a pislákoló lángokat és értesítették az illetékes hatóságokat.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Oct 26

Biatorbágy konzultál

Hamarosan elkezdődik a Budapest – Balaton -kerékpárút ideiglenes belterületi nyomvonalának kijelölése tárgyában indított városi konzultáció. A képviselő-testület döntése értelmében minden választásra jogosult biatorbágyi személyhez, összesen tizenegyezer 18 éven felüli lakoshoz juttatják el a terjesztők a konzultációs leveleket. Az önkormányzat kéri a lakosságot, hogy a kitöltött íveket legkésőbb november 15-éig juttassák vissza a mellékelt tájékoztatóban felsorolt lehetőségek egyikén!

Oct 25

Képviselő-testületi ülés 2021.10.28.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2021. október 28. napján (csütörtökön), 15.00 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Állampolgári bejelentések
A polgármester beszámolója két ülés közötti időszak eseményeiről
Tájékoztató a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról

Napirend:

Kép
okt23-megemlekezes.jpg
Oct 22

Emlékezés 56-ra

Az 1956-os forradalomra és szabadságharcra emlékezik városunk 2021. október 23-án. 18.00 órától tiszteletadással és koszorúzással a biai országzászlónál, 19.00 órától emlékműsorral a Faluház nagytermében. A műsorról bővebben itt.

Oct 22

Oktatási, Kulturális és Egészségügyi Bizottság 2021.10.25.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Oktatási, Kulturális és Egészségügyi Bizottság 2021. október 25. 15:00 óra kezdettel rendes ülést tart a Városháza 102-es tanácstermében, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend:

Oct 22

Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság 2021.10.26.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottsága 2021. október 26. kedden, 15 órai kezdettel munkaterv szerinti ülést tart a Városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend:

Kép
forrasprojekt_ortofoto-1.jpg
Oct 21

Forrás fórum

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének 235/2021.(IX. 30.) határozata alapján az önkormányzat lakossági fórumot tart a városháza házasságkötő termében 2021. október 22-én 16.00 órától. Az eseményen Forrás-projekt fejlesztési koncepció-tervét előkészítő szakértői tanulmányokat mutatják be az érdeklődőknek, amelyek itt tekinthetők meg.

Kép
nk_ibod_20211020-09.jpg
Oct 20

Idősbarát Biatorbágy

Idén márciusban az önkormányzatok idősügyi feladatainak elismerésére 18. alkalommal hirdette meg Novák Katalin családokért felelős miniszter és Pintér Sándor belügyminiszter az Idősbarát Önkormányzat Díj pályázati felhívását. Biatorbágy benyújtotta pályázatát. Városunk képviseletében Tarjáni István polgármester és Dr. Egervári Ágnes a Boldog Gizella Otthon, valamint az Egészségház vezetője 2021. október 20-án vehette át a településünknek ítélt elismerést.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Oct 15

Tanyagondnoki ürgehegyi fórum

2021. október 21-én, csütörtökön 18.00 órától az Ürgehegy, Oportó utca 33. szám alatti kisboltnál bemutatkozik a Biatorbágyi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat ürgehegyi tanyagondnoki szolgálata. Sor kerülhet a ViaBusz külterületi betétjártaival kapcsolatos tapasztalatok megbeszélésére, valamint lehetőség kínálkozik a beépítésre nem szánt mezőgazdasági területeken életvitelszerűen tartózkodók igényeinek és az önkormányzat fejlesztési elképzeléseinek egyeztetésére. A városvezetés kéri az érintetteket, hogy tiszteljék meg jelenlétükkel az eseményt. Meghívó a mellékletben.

Oct 11

Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság 2021.10.14.

 

   MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottsága 2021. október 14-én, csütörtökön, 17 órai kezdettel munkaterven kívüli ülést tart a Városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend:

Kép
kerekpar.jpg
Oct 7

Épül a BuBa közvilágítása

Világítást kap a Budapest – Balaton-kerékpárút már kijelölt belterületi szakasza a Viadukt parkolótól a Gizella Otthon és a Pontis Hotel közötti Ybl Miklós sétányon keresztül a Szent László utcán át a Viadukt utcáig. A kivitelezés 2021. október 8-án kezdődik, ezért az építkezés miatt napközben számítani kell a munkagépek miatti területlezárásokra. Térkép a mellékletben.   

Kép
biatorbagyi_korkep_2021._oktober_cimlap.png
Oct 7

Méltán tart közérdeklődésre

Elektronikusan itt már olvasható a Biatorbágyi Körkép 2021 októberi száma. Papíros változatán már dolgoznak a nyomdagépek. Szerkesztősége minden olyan hírre, eseményre, történésre figyelemmel válogat közvetlen világunk információiból, amely tudomására jut, és amely méltán tarthat számot a biatorbágyiak közérdeklődésre.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Oct 7

Karanténban a 4 cések

Az Érdi Tankerületi Központ értesítette az önkormányzatot, hogy a Biatorbágyi Általános Iskola és Magyar Angol Tanítási Nyelvű Általános Iskola 4/c osztályos tanulói számára járványügyi megfigyelés céljából október 8-áig hatósági karantént rendelt el a Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya, és számukra megkérte a digitális oktatást. Az Oktatási Hivatal a 4/c osztály részére 2021 október 1-jén rendkívüli szünetet rendelt el.   

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Oct 6

Településképi rendelet módosítás, partnerségi egyeztetés

Biatorbágy Város Képviselő-testülete az építésügyi igazgatásban történt jelentős változások következtében módosítani kívánja Biatorbágy város településképe védelmének helyi szabályairól szóló 21/2018. (X.26.) önkormányzati rendeletét. A módosítás a nyilvánosság biztosításával és széleskörű társadalmi bevonással történik, amely érdekében az önkormányzat elektronikus úton partnerségi egyeztetést kezdeményez a lakossággal a mellékelt módosítási javaslatok tárgyában. Kérjük észrevételeiket, javaslataikat 15 napon belül 2021.

Kép
Veszélyes hulladékgyűjtés
Oct 5

Veszélyeshulladék gyűjtés

Most hétvégén, 2021. október 9-én, szombaton 9.00 – 12.00 óráig Biatorbágy Város Önkormányzata elektromos és veszélyeshulladék-gyűjtést szervez a biatorbágyi lakosság részére, melyet a településen közszolgáltatást végző Depónia Hulladékkezelő és Településtisztasági Nonprofit Kft. végez el. Gyűjtés helyszíne: Biatorbágy, Gyöngyvirág utcai P+R parkolók a vasútállomásnál. Bővebb tájékoztatás itt.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Oct 5

Német nemzetiségi közmeghallgatás

A Német Nemzetiségi Önkormányzat Biatorbágy 2021. október 19-én, kedden, 18 órakor, a Biatorbágy Karinthy Frigyes u. 3. sz. alatti Ritsmann Pál Német Nemzetiségi Általános Iskola I. emelet 14-es könyvtárszobájában közmeghallgatást tart. Meghívó a mellékletben.

Kép
drkoveseletmudij.jpg
Oct 4

Elhunyt Dr. Köves László

Gyászoló családja Isten akaratában megnyugodva tudatta az önkormányzattal, hogy életének 90., szentségi házasságának 64. évében Dr. Köves László békés és hálás szívvel visszaadta lelkét Teremtőjének.