Havi archívum

Kép
viaduktlépcső
Nov 30

Lépcsőzhető a viadukt

Elkészült a viadukt lépcsője. A képen is látható felfagyott, hiányos, mozgó elemeket pótolta és javította ki a hivatal műszaki osztálya által felkért vállalkozó. Így ismét rendezett és biztonságosan használható a két viadukt-völgyhíd között a katlanból a töltésre vezető feljáró.

Kép
megyenap_0.jpg
Nov 29

Elmaradó megyei díjátadók

A járvány elleni védekezés számos változást hozott mindannyiunk, így Pest Megye Önkormányzata munkájában, életében is. Bár remélték, hogy idén újra együtt köszönthetjük a megye kiválóságait a Megyenapon és a Sportkarácsonyon, azonban a járványügyi előrejelzések alapján ezt nem tudják biztonsággal megtenni, ezért az idei díjátadó ünnepségek elmaradnak.

Kép
viaduktkorlat.png
Nov 25

Fórumon a Viadukt

2021. december 7-én, kedden 18.00 órától a Faluház nagytermében lakossági fórum lesz a Viadukt-völgyhíd felújítása és tervezése témakörében.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Nov 25

Új városrész születik

Biatorbágy Város Önkormányzata 2021. december 4-én, szombaton 14.00 órától lakossági egyeztetést kezdeményez a Szarvasugrás lakóterület fejlesztési terveivel kapcsolatos közérdekű kérdésekről. A találkozón jelen lesz Tarjáni István Biatorbágy Város Polgármestere és Fábián István a terület ingatlanfejlesztésével foglalkozó cég ügyvezetője. Az esemény helyszíne a Nimród utca mentén található autómosó melletti terület. (Mellékelt térképen sárgával jelölve)

Kép
mikulaskep.jpg
Nov 23

Hintón jön a Mikulás

Idén a megszokottnál korábban, december 4-én, szombaton érkezik Biatorbágyra a Mikulás. Kolláth Pál a Gyermekek a természetbe Egyesület vezetője vállalta, hogy csengettyűkkel felszerelt lovashintójával fogadja, és az aktuális veszélyhelyzeti szabályokat betartva körbe kocsikázza Őt a városon, hogy minél több gyermekkel találkozhasson. A fogas kérdésekre, hogy mi a tervezett útvonal, valamint mikor várható a Mikulás és ajándékosztó manóinak megjelenése a mellékletekben található válasz.

Kép
szarvasugras_korforgalom_zebra.jpg
Nov 22

Zebra a Szarvasugrásnál

Hivatalosan még nem helyezték forgalomba, de már használható a Szarvasugrás körforgalomnál újonnan épített gyalogosátkelőhely. A körforgalmi csomópont most elkészült negyedik ágát csak az ellenőrzési, engedélyezési eljárások lezárulásával lehet átadni a közúti forgalom részére. Az eljárások folyamatban vannak.

Kép
kozmeghallgatas2.png
Nov 19

Napirenden a város ügyei

Tegnap, 2021. 11. 18-án Közmeghallgatás volt a Faluházban. Köszönet mindazoknak, akik akár személyesen, akár a televíziós közvetítésen keresztül figyelemmel kísérték az eseményt és kérdéseikkel, véleményeikkel, javaslataikkal elősegítik városunk fejlődését. A helyszínen közel félszázan jelentek meg, az interneten átlagosan 80-100 ember nézte az adást. A közmeghallgatásról készült felvétel itt tekinthető meg.

Nov 19

Oktatási, Kulturális és Egészségügyi Bizottság 2021.11.22.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Oktatási, Kulturális és Egészségügyi Bizottság 2021. november 22. 15:00 óra kezdettel rendes ülést tart a Városháza 102-es tanácstermében, melyre tisztelettel meghívom.

Tekintettel az intézményvezetői pályázatok elbírálására, a bizottság a zárt napirendi pontok tárgyalásával kezdi meg munkáját. A nyílt napirendi pontok tárgyalásának kezdete várhatóan 15:45 óra. 

Nov 19

Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság 2021.11.23.

   MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottsága 2021. november 23. kedden, 15 órai kezdettel munkaterv szerinti ülést tart a Városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend:

Nov 19

Képviselő-testületi ülés 2021.11.25.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2021. november 25. napján (csütörtökön), 15.00 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Állampolgári bejelentések
A polgármester beszámolója két ülés közötti időszak eseményeiről

Napirend:

Kép
fontos_informacio_-_oltasi_akciohet.jpg
Nov 18

Oltási akcióhét

2021. november 22 és 28 között Biatorbágy Egészségházában is oltási akcióhét lesz. Itt azonban csak azok juthatnak a vakcinához, akik előzetesen regisztráltak és időpontot foglaltak az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér felületen. Felhívás a mellékletben.

Kép
szurobusz_elmarad_0.png
Nov 17

Elmaradnak a népegészségügyi program szűrései

A Nemzeti Népegészségügyi Központ értesítette önkormányzatunkat, hogy a 19-ére és 20-ára tervezett ingyenes egészségügyi vizsgálatok elmaradnak, mivel az ezeket biztosító buszokat Covid-19 szűrésekre vezényelték át. Amennyiben a járványhelyzet újra lehetővé teszi, pótolni fogják az elmaradt szűréseket. Az okozott kellemetlenségért elnézést kérnek.

Nov 16

Közmeghallgatás 2021.11.18.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2021. november 18-án (csütörtökön), 18 órakor a Juhász Ferenc Művelődési Központ nagytermében (Baross Gábor u. 1.) képviselő-testületi ülés keretében közmeghallgatást tart, melyre tisztelettel meghívom.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Nov 13

KÖZMEGHALLGATÁS 18-án, csütörtökön

Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2021. november 18-án, csütörtökön 18.00 órától Közmeghallgatást tart a Faluház nagytermében. Az ülésen a város költségvetési helyzetét érintő már megkezdett és a jövőben tervezett fejlesztések szolgálnak központi témául, valamint a képviselő-testület tagjai meghallgatják a lakossági véleményeket, hozzászólásokat. A tanácskozást a Völgyhíd televízió közvetíti és rögzíti.
Figyelem! A Biatorbágyi Körkép nyomdai változatában a Közmeghallgatás időpontja tévesen jelent meg.
 

Nov 12

Családi Egészségnap Biatorbágyon

2021. november 14-én szűrővizsgálatokkal, tanácsadással, bemutatókkal, gyermekprogramokkal és Magyarország átfogó szűrőprogramja keretében szűrőkamion részvételével várnak a szervezők minden kedves érdeklődőt a biatorbágyi egészségnapon az Egészségházban, a Művelődési Központban illetve a Főtéren.

Kép
ksh.jpg
Nov 12

KSH Mezőgazdasági összeírás

Tájékoztatom Önöket, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a Statek Kft. közreműködésével a települése rendszeres mezőgazdasági összeírást hajt végre „Egyéni gazdaságok decemberi összeírása, 2021” elnevezéssel. Az adatfelvétel Országos Statisztikai Adatfelvételi Program (OSAP) szerinti nyilvántartási száma 2219.

Nov 11

Biatorbágyi Értéktár Bizottság 2021.11.15.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzata Értéktár Bizottsága 2021. november 15-én (hétfőn) 9.00 óra ülést tart a Biatorbágyi Polgármesteri Hivatal Nagytárgyalójában amelyre tisztelettel meghívom.

Kép
rablo.jpg
Nov 11

Nyaralóink biztonsága

A hideg idő közeledtével a nyaralók, hobbi kertek tulajdonosai egyre kevesebb időt töltenek ingatlanjukban, a nyaraló övezetek kezdenek elnéptelenedni. A hosszabb-rövidebb ideig üresen maradó lakás, ház nagy csábítást jelenthet a betörők számára. Érdemes tehát megnehezíteni a dolgukat és aktív védekezéssel csökkenteni a célponttá válás valószínűségét. Tovább

Kép
Jégpálya építés
Nov 10

Épül a jégpálya

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Városi korcsolyapálya létesítése a mai napon megkezdődött a Fő téren. A pálya és a kiszolgáló létesítmények építése 2021. november 26-ig tart. A jégpálya várható nyitása 2021. november 27-én. 

Kép
Zöldhulladék gyűjtési akció
Nov 5

Lelombozó városkép

Idén két alkalommal – 2021. november 6-án és december 4-én, szombati napokon – lesz térítésmentes zöldhulladék- (falevél és gally) gyűjtés városunkban. A kerti zöldhulladékot az ingatlantulajdonosok bármely 110 literes, átlátszó anyagból készült zsákban gyűjthetik. A gallyakat maximum 70 cm hosszúra darabolva, maximum 50 cm-es átmérőjű kötegekben kell szállításra előkészíteni. Az önkormányzat a városkép-, valamint a közlekedésbiztonság védelmének érdekében kéri az ingatlantulajdonosokat, hogy a zsákokat és kötegeket lehetőleg csak a szállítások előtti napon helyezzék a közterületre.

Kép
Tiszteletadás az első világháborús biai emlékműnél
Nov 2

Áldozatokra emlékezve

November 2-án Biatorbágy Város Önkormányzata nevében Dr. Cserniczky Tamás alpolgármester és Nánási-Kézdy Tamás a Pénzügyi és Városfejlesztési-, valamint az Értéktár Bizottság elnöke emlékeztek meg településünk első és második világháborús áldozatairól.