Havi archívum

Kép
kerekezz_biatorbagy.jpg
Oct 27

Kerékpárút lakossági fórum

2022. november 9-én (szerdán) 18:00 órától a Faluház nagytermében lakossági fórum lesz, amelynek középpontjában a Magyar Közút Zrt. által készíttetett Füzes-patak-parti kerékpáros nyomvonal ismertetése áll. Visszajelzésük alapján az eseményen a terv megrendelői és készítői is részt vesznek.

Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 282/2022.(IX. 29.) határozatában döntött a város kerékpáros hálózatának fejlesztési lépéseiről.

Kép
antallutca.jpg
Oct 27

Technikumi közműépítés

Október végétől az Antall József utcában – a Juhász Gyula utcától a Biatorbágyi Innovatív Technikum és Gimnázium készülő épületéig – közműfektetési és járdaépítési munkák kezdődnek. A kivitelezés több olyan fát is érint, amelyet előzetes egyeztetés nélkül ültettek közterületre az ingatlantulajdonosok. A beruházó minden eltávolított fát pótolni fog, immár olyan helyen, ahol az engedélyezett. 

Kép
vaganyzari_inform.jpg
Oct 26

Vágányzári menetrend

Értesítjük tisztelt utasainkat, hogy 2022.november 5-től 2022. november 6-ig Tata – Almásfüzitő felső állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 1 Budapest – Hegyeshalom vasútvonalon egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. November 5. 23:25-től november 6. 5:10-ig az S10- es vonatok nem érintik Almásfüzitő állomást, Almásfüzitő – Almásfüzitő felső állomások között vonatpótló autóbuszok közlekednek.

Kép
okt23plakatemail.jpg
Oct 21

Emlékezés 1956-ra

Az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójának biatorbágyi programja:
16.00: Tiszteletadás és koszorúzás a biai országzászlónál a Szentháromság téren. Közreműködnek a Czuczor Gergely Katolikus Általános Iskola tanulói.
17.00: Emlékműsor a Juhász Ferenc Művelődési Központban. Közreműködnek a Czuczor Gergely Katolikus Általános Iskola tanulói, Szebelédi Zsolt énekes, a VálaszÚt zenekar tagja és dr. Varga Tibor jogtörténész.

Kép
utepites.jfif
Oct 21

Kálvin téri forgalomkorlátozások

2022. október 24-től (hétfőtől) közműépítési munkák miatt a Kálvin téren, a mellékelt térképen látható ütemekben, a jelzett szakaszok tartósan le lesznek zárva. 1. ütemben a Nagy utca és Csokonai utca közötti útszakasz, 2. ütemben a Szentháromság tér felé vezető egyirányú út, 3. ütemben Nagy utca és a Sándor utcai útszakasz építésére kerül sor. A félpályás forgalomkorlátozás a Nagy utcában lámpás irányítással továbbra is megmarad. Megértésüket és türelmüket köszönjük!

Oct 21

Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság 2022.10.25.

   MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottsága 2022. október 25-én, kedden, 15 órai kezdettel munkaterv szerinti ülést tart a Városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend:

Oct 21

Oktatási, Kulturális és Egészségügyi Bizottság 2022.10.24.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Oktatási, Kulturális és Egészségügyi Bizottsága 2022. október 24. (hétfő) 15:00 óra kezdettel munkaterv szerinti ülést tart a Városháza 102-es tanácstermében, melyre tisztelettel meghívom. 

Napirend:

Oct 21

Képviselő-testületi ülés 2022.10.27.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2022. október 27. napján (csütörtökön), 15.00 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend előtt:

Állampolgári bejelentések
A polgármester beszámolója két ülés közötti időszak eseményeiről
Tájékoztató a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról

Kép
kormanyablak_busz2.jpg
Oct 18

Kormányablak busz

2022. október 27-én csütörtök reggel 9:00-15:00 óráig ismét városunkba tartózkodik a kormányablak busz. A busz a Polgármesteri Hivatal Mester utca felöli parkolójában lesz megtalálható. Az intézhető ügyek listája és további információk itt.

Kép
bialogoszines.jpg
Oct 16

Válasz egy hamis természetkárosítási vádra

Egy civil – magát zöldvadásznak nevező – csoport a közösségi oldalakon azzal a vélelmezéssel vádolta meg a Biatorbágyi Innovatív Technikum és Gimnázium kivitelezőjét és az önkormányzat hivatalát, hogy az építés során jelentős természetkárosítás érte a Disznólápa-patakot. Az állításra, amely alkalmas településünk lakosságának megtévesztésére, a kivitelező és Tarjáni István polgármester is választ adott, melyből kiderül, hogy a Duna-Ipoly Nemzeti Park előzetes véleményét figyelembe vevő, minden tekintetben szabályos csapadékvízelvezetésről van szó, amely sem a patakmedret, sem környezetének védett élővilágát nem károsítja. Levelek és dokumentumok a mellékletben. 

Kép
bialogoszines.jpg
Oct 14

Módosult ügyfélfogadás

Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2022. október 14-én, pénteken 8:00-12:00 és 13:00-16:00 óráig tart az ügyfélfogadás. 2022. október 15-én, szombaton a Polgármesteri Hivatal zárva tart. Megértésüket köszönjük!
 

Kép
kerekezz_biatorbagy.jpg
Oct 10

Kerékpárút terv a patakok ökofolyosójában

Elkészült és Biatorbágy honlapján itt megtekinthető a Budapest–Balaton-kerékpárút kiegészítő nyomvonalaként a Magyar Közút NZrt által megrendelt, Biatorbágy belterületét elkerülő kerékpárút engedélyezési terve. Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 282/2022.(IX. 29.) határozatában döntött többek között arról, hogy a Magyar Közút Zrt. által elkészített patakparti nyomvonal kerüljön az önkormányzat honlapján publikálásra, továbbá egy hónapon belül lakossági fórumon ismertetésre. 

Kép
Veszélyes hulladékgyűjtés
Oct 7

Veszélyeshulladék gyűjtés

2022. október 15-én, szombaton 9:00 – 12:00 óráig lakossági veszélyeshulladék gyűjtés lesz a vasútállomás Gyöngyvirág utcai P+R parkolóinál. Az akcióban kizárólag a Depónia hulladékkezelővel szerződött lakosok vehetnek rész. Az átvételre kerülő hulladékok felsorolása a mellékelt bővebb tájékoztatóban.

Kép
bialogoszines.jpg
Oct 5

Félpályás korlátozás a Kálvin téren

A Kálvin tér út és közmű felújítása során 2022. október 6-tól ismételten félpályás forgalomkorlátozásra kell számítani a biai városrész főközlekedési útvonalán a Nagy utcában. A kivitelezők a két forgalmi sávból egyet mindig fenntartanak a forgalomnak. A gépjárművek átengedését jelzőlámpás irányítás biztosítja. Megértésüket és türelmüket a továbbiakban is köszönjük! Korábbi híradás itt. 

Oct 5

Biatorbágyi Értéktár Bizottság 2022.10.10.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzatának Értéktár Bizottsága 2022. október 10-én (hétfőn) 14.00 órakor ülést tart a Biatorbágyi Polgármesteri Hivatal Nagytárgyalójában amelyre tisztelettel meghívom.

Napirend:

Kép
bmx.jfif
Oct 4

BMX pályamegújítási hír

Amint arról korábban már többször hírt adtunk, a Baross Gábor utcai KRESZ parkban újjászületik a BMX Freestyle extrém kerékpárospálya. A kivitelező 2022. október 5-én kezdi meg az építést, amely az időjárástól függően nagyjából két hetet igényel. A pálya elemeinek összeállításánál kiemelt figyelmet fordítanak a használati zaj jelentős csillapítására, amelyet az eddigi tapasztalatok alapján a pályák környezetében lakók elégedettséggel fogadtak. Az Országos Bringapark Program keretében nyert 15 millió forinthoz az önkormányzat 40 millió forinttal járult hozzá a megvalósításhoz.

Kép
bursa.jpg
Oct 3

Biatorbágy Város Önkormányzata csatlakozott a 2022. évi Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázathoz.

.2022. november 3-ig nyújtható be az „A” illetve „B” típusú 2023. évi Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat. Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (további tájékozódás: https://emet.gov.hu/kategoria/kiemelt-kategoriak/palyazatok/aktualis-felhivasok/bursa-hungarica/ által kiírt pályázat beadásához a Bursa Hungarica Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerében (EPER-Bursa rendszer) pályázói regisztráció szükséges, melynek elérése: https://emet.gov.hu/eper-bursa-belepesi-pontok/. A regisztrációt követően lehetséges a pályázati adatok feltöltése. A személyes és pályázati adatok feltöltését követően a pályázati űrlapot kinyomtatva és aláírva egy példányban, zárt borítékban Biatorbágy Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatalához kell eljuttatni (2051 Biatorbágy, Baross G. u. 2/a.), a borítékra csak annyit kell ráírni „Bursa Hungarica Önkormányzati Ösztöndíjpályázat”. A pályázat csak a pályázati kiírásban meghatározott csatolandó mellékletekkel együtt érvényes. A pályázati kiírásban meghatározott valamely melléklet hiányában a pályázat formai hibásnak minősül. A benyújtott pályázatok befogadását az önkormányzatnak az EPER-Bursa rendszerben igazolnia szükséges. A nem befogadott pályázatok a bírálatban nem vesznek részt.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2022. november 3. (csütörtök) 

Kép
szamlalobiztosplakat.jpg
Oct 3

Biztos kereset, KSH terepmunka

Nagykorú, legalább középfokú végzettséggel rendelkező népszámlálási biztosokat keres a Központi Statisztikai Hivatal 2022. október 17-től november 28-ig végzendő „terepmunkára”. A számlálóbiztosok díjazásának mértéke a terepen végzett adatgyűjtés alapján lakásonként és személyenként külön jogszabályban meghatározottak szerint változik, hozzávetőlegesen eléri a bruttó 280.000 Ft-ot. Az elvégzendő feladat a törvényi előírásoknak megfelelően személyes interjúk során adatokat egyeztetni, gyűjteni és rögzíteni annak érdekében, hogy a hivatal (KSH) pontos képet kaphasson Magyarország népességének legfontosabb jellemzőiről. A munkára október 13-ig lehet jelentkezni a mellékletekben található dokumentumok szerint.