Havi archívum

Kép
faultetes.jpg
Nov 30

Közterületi faültetések

Az önkormányzat idén szeptemberben döntött arról, hogy a Zöld Biatorbágy program keretében mely közterületeken ültet fákat, fásszárú növényeket még az idén. A főkertész által kiválasztott növények megérkeztek, telepítésük az alábbi helyszíneken megkezdődött:

Kép
bursa-hungarica-1.jpg
Nov 30

Tájékoztató a 2023. évi Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatok elbírálásáról és azok eredményéről

Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testületének Oktatási, Kulturális és Egészségügyi Bizottsága 2022.01.24. napján elfogadott bírálati szempontrendszere alapján elbírálásra kerültek a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatra benyújtott pályázati anyagok. A Bizottság 218/2022. (XI.21.) számú határozatával meghozta döntését a támogatott pályázók személyéről és a részükre nyújtott támogatások összegéről. Az ösztöndíjpályázat keretében kizárólag a nyújtott támogatások összesített adatai („A” és „B” típusú támogatottak szerinti bontásban) hozhatók csak nyilvánosságra. Ezzel összhangban a pályázat eredményeivel kapcsolatosan az alábbi tájékoztatást nyújtom:

Kép
mikulas.jpg
Nov 29

Szombaton jön a Mikuláshintó

December 3-án, szombaton hintóval érkezik a Mikulás városunkba. Immár hagyomány, hogy Kolláth Pál, a Gyermekek a természetbe Egyesület vezetője csengettyűkkel felszerelt lovaskocsival szállítja a várva várt vendéget és krampuszait, akik több biatorbágyi „megállóhelyen” ajándékkal kedveskednek a gyerekeknek. Az idei útvonal a tavalyihoz hasonlóan, becsült érkezési idővel:

Kép
jovo.png
Nov 29

Továbbtanulási Expo

December 6-án, kedden 16.00 és 19.00 óra között a Juhász Ferenc Művelődési Központban mutatkoznak be standjaikkal a helyi és a Biatorbágyról jól megközelíthető középszintű iskolák, amelyek 17.00 órától 10-10 perces előadásokkal adnak tájékoztatást oktatási intézményeikről. A Biatorbágyi Továbbtanulási Expo a településünkön élő 7., 8. osztályos diákoknak és szüleiknek kíván tájékozódási pontokat nyújtani a továbbképzési lehetőségekről, többek között az alábbi intézményekben:

Kép
zarva.jpg
Nov 29

Igazgatási szünet előrejelzés

A Polgármesteri Hivatal 2022. december 22. napjától 2023. január 06. napjáig zárva tart. Biatorbágy Város Képviselő-testülete a Kormány 460/2022. (XI. 10.) rendelete alapján rendelt el igazgatási szünetet a Polgármesteri Hivatalban. Az igazgatási szünet ideje alatt ügyfélfogadás nincs, kizárólag anyakönyvi ügyintézési ügyelet lesz elérhető. A döntést előkészítő dokumentum itt, döntésről szóló határozat itt olvasható el.

Nov 28

Biatorbágyi Értéktár Bizottság 2022.11.30.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzatának Értéktár Bizottsága 2022. november 30-án (szerdán) 9.00 órakor ülést tart a Biatorbágyi Polgármesteri Hivatal Nagytárgyalójában amelyre tisztelettel meghívom.

Napirendi pontok:

Kép
utepites.jfif
Nov 28

Tervezett óvodaparkoló lezárás, buszmegálló áthelyezés

A Kálvin tér felújítása miatt tervezetten 2022. december 5., hétfőtől, december 9., pénteki napig a Nagy utcai Benedek Elek Óvoda parkolójába nem lehet behajtani és azt használni. A korábban a Nagy utcába áthelyezett – a Református templom és a Nagy u. 29. szám közötti – ideiglenes buszmegálló ezen várhatóan 5 napra átmenetileg visszakerül eredeti helyére a Kálvin térre. Megértésüket és türelmüket előre is köszönjük!

Kép
kereszt.jpg
Nov 24

Felújítás alatt a Schulz-kereszt

A Német Nemzetiségi Önkormányzat pályázati forrást nyert a Szabadság út, Vasút utca kereszteződésénél eligazodási, tájékozódási pontként is ismert Schulz-kereszt felújítására. A műtárgyat Osgyányi Vilmos kőrestaurátor bontotta- és szállította el november 18-án. A kereszt várhatóan még karácsony előtt visszakerül a kereszteződés közelébe, az eredeti helyétől kicsit távolabb. Völgyhíd TV tudósítása.

Kép
bialogoszines.jpg
Nov 23

Biatorbágy megtelt?

Nánási-Kézdy Tamás 2022. november 17-én képviselőcsoportja nevében változtatási tilalom elrendelését kérő beadvánnyal fordult Tarjáni István polgármesterhez, többek között arra hivatkozva, hogy a gyors lakosságszámnövekedés következményei egyre nehezebben kezelhető feszültségeket okoznak a településen. A tilalom elrendelésének lehetőségeiről, részleteiről Rumi Imre főépítész készített tájékoztatót a képviselő-testület részére. A beadvány és a döntéselőkészítő háttéranyag itt olvasható. A bejelentésről szóló televíziós tudósítás itt tekinthető meg.

Nov 22

Tervtanács 2022.11.08

Tervtanácsi Tagok és Meghívottak részére
Kedves Tervtanácsi Tagok,
Tisztelt Meghívottak!

Biatorbágy Város Önkormányzata helyi építészeti-műszaki Tervtanácsának ülését 2022. november 8-án, kedden14.00 órai kezdettel tartjuk, a Biatorbágyi Városháza emeleti nagytárgyalójában, amelyre ezúton tisztelettel meghívom.

Nov 18

Oktatási, Kulturális és Egészségügyi Bizottság 2022.11.21.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Oktatási, Kulturális és Egészségügyi Bizottsága 2022. november 21. (hétfő) 15:00 óra kezdettel munkaterv szerinti ülést tart a Városháza 102-es tanácstermében, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend:

Nov 18

Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság 2022.11.22.

   MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottsága 2022. november 22-én, kedden, 15 órai kezdettel munkaterv szerinti ülést tart a Városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend:

Nov 18

Képviselő-testületi ülés 2022.11.24.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2022. november 24. napján (csütörtökön), 15.00 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend előtt:

Állampolgári bejelentések
A polgármester beszámolója két ülés közötti időszak eseményeiről
Tájékoztató a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról

Napirend:

Kép
Zöldhulladék gyűjtési akció
Nov 16

Változott a lombszállítás időpontja

A hulladéknaptárban jelzett időponttól eltérően a díjmentes lomb (zöldhulladék) elszállításának második üteme nem november 19-én, hanem december 3-án lesz. Aki nem tud, vagy akinek nincs szándékában komposztálni, az az összegyűjtött avart 110 literes áttetsző zsákban, a nyesedéket 50x70-es kötegekbe rendezve készítheti elő. Az ettől eltérő módon kihelyezett zöldhulladékot a Depónia Kft. nem szállítja el.

Kép
csaladsegito_logo.png
Nov 11

Adománypont máskor nyitva

Megváltozott a Biatorbágyi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat Nagy utca 58. szám alatti adománypontjának nyitvatartása. Ezentúl kedden és csütörtökön 14 és 17 óra között segít az adományok közvetítésében.

Kép
fa.jpg
Nov 3

ZöldBiatorbágy faültetés

Biatorbágy Város Önkormányzatának 2022 évi költségvetése 18 millió forintos keretet biztosított faültetési, főkertészi feladatok ellátására. Ezen keret terhére nyílik lehetőség a Jókai utca Szabadság út és Bethlen Gábor utca közötti szakaszának közterületi megújítására, amelynek csapadékvízelvezetési, növénytelepítési terveit az érintett, ingatlantulajdonosokkal, lakókkal együttműködve készíti el az önkormányzat.