Havi archívum

Kép
szunyog.jpg
May 30

Hogy ne csípje meg!

Az önkormányzathoz számos bejelentés érkezett a szúnyoginvázió csökkentésének kérésével. Az idei szúnyogyérítés tervezett időpontja 2023. június 12. vagy 13. napja, az időjárástól függően. A szolgáltatást végző cég a pontos időpont előtt pár nappal pontos értesítést fog küldeni. Addig is érdemes elolvasni az itt elérhető lakossági tájékoztatókat, amelyek hasznos tanácsokkal szolgálnak a szúnyogok elleni védekezéshez.

Kép
bialogoszines.jpg
May 30

Vízkimaradás az Ohmüllnerben

Ezúton is felhívjuk az Ohmüllner Márton sétány 37-től 46 számú ingatlanokban élők figyelmét arra, hogy 2023. május 31-én, szerdán 8:00 és 16:00 óra között a vízszolgáltatás szünetelni fog a Tudáspark vízi és szennyvíz közművezetékeinek csatlakoztatása miatt. Megértésüket előre is köszönjük. Az érintetteket a kivitelező is értesítette. 

May 26

Képviselő-testületi ülés 2023.06.01.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2023. június 1. napján (csütörtökön), 15.00 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend előtt:

A polgármester beszámolója két ülés közötti időszak eseményeiről
Tájékoztató a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról

Napirend:

May 26

Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság 2023.05.31.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottsága 2023. május 31. szerdán, 15 órai kezdettel munkaterven kívüli ülést tart a Városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend:

May 26

Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság 2023.05.30.

   MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottsága 2023. május 30. kedden, 15 órai kezdettel munkaterv szerinti ülést tart a Városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend:

May 26

Oktatási, Kulturális és Egészségügyi Bizottság 2023.05.30.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Oktatási, Kulturális és Egészségügyi Bizottság 2023. május 30. 15:00 óra kezdettel rendes ülést tart a Városháza 116-os kis tanácstermében, melyre tisztelettel meghívom.

 

Napirend:

Kép
fuzesforgatas.jpg
May 24

Szakértői jelentés a Füzes-patak szennyezettségéről

A Füzes-pataknak és környezetének szennyezettsége több éve gondot okoz Biatorbágynak. A víz lebegőanyag tartalma, átható bűze egy laikusnak is érzékelhető. Az önkormányzat legutóbb 2023. március végén rendelt meg méréssorozatot, amelynek szakértői jelentése a mellékletben olvasható. Az elmúlt évek során számos hatósági és önkormányzat által elvégeztetett mérés igazolta, hogy a pátyi szennyvíztisztítóból kibocsátott szennyvíz minősége túllépi a vízjogi engedélyben meghatározott előírásokat.

Kép
busz.jpg
May 22

Kormányablak busz

2023. május 30. (kedd) 9.00–15.00 óráig Biatorbágyon lesz a Kormányablak-busz. Helyszín: a polgármesteri hivatal Mester utca felöli parkolója (2051. Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Intézhető ügytípusok ITT. Illetékfizetés csak bankkártyával lehetséges. 

Kép
bialogoszines.jpg
May 22

A változtatási tilalomról bővebben

A külterületekre elrendelt változtatási (építési) tilalomról tartott lakossági egyeztetéseken ígérteknek megfelelően itt tesszük közzé a rendelet jogszabályi előírásait, tájékoztatást adunk a településterv készítésének menetéről, valamint mellékeljük a Szőlőhegyekre készített fejlesztési tanulmány vizsgálati anyagát.

Kép
voroskeresztbaleset.jpg
May 22

Álbalesetek a városközpontban

2023. május 24-én szerdán kora reggeltől délutánig rendezi meg az országos elsősegélynyújtó verseny Pest megyei fordulóját a Magyar Vöröskereszt Biatorbágyon, a Fő tér környékén. Az elsősegély szaktudást ilyenkor realisztikus baleset-szimulációs kárhelyekkel tesztelik a művelődési központ, az egészségház és a Fő tér körüli köztereken, amely bár sok művérrel, hangos sikolyokkal és imitált sérülésekkel jár, mindenki megmenekül a végén. A vöröskeresztes szervezői szupercsapat kéri, hogy ezért ne riasszák a hatóságot és a mentőegységeket, mert bizony köztük lesznek ők is, ezáltal a megye legbiztonságosabb városává téve Biatorbágyot.

Kép
biatorbagyi_korkep_cimlap_2023._majus.jpg
May 14

Májusi Körkép

Városunk lapja itt már olvasható és hamarosan nyomtatásban is a postaládákba jut. A májusi Körkép tudósításai közül Király Ferenc felelős szerkesztő az aktuális ebösszeírásra, a Kálvin tér átalakításának befejező ütemeire, a külterületeket érintő változtatási tilalomra, a Czuczor iskola gimnáziumi képzésére hívja fel elsők között a figyelmet. A hírek rovatban többek között az ez évi városünnep kiemelt fellépőiről, a hagyományőrzők májusfa állításáról és május 27-i gyereknapi rendezvény tervezett programjáról tudhatnak meg részleteket. Ajánljuk, legyenek képben!

Kép
2_utem.jpg
May 11

Kálvin tér 2. ütem

Várhatóan május 15-én hétfőtől az építkezés végéhez közeledve lezárják a Kálvin tér kihajtó ágát. A Sándor utcából fokozott óvatossággal a szerviz úton lehet csak csatlakozni a Nagy utcához. Amint azt korábban jeleztük a Kálvin tér átépítésének befejezését három ütemre osztotta fel a kivitelező. Az ütemezés itt látható.

Kép
gyermekfelugyelet.jpg
May 10

Nyári gyermekfelügyelet 2023

Biatorbágy Város Önkormányzata nyári gyermekfelügyeletet biztosít, az alábbi turnusokban, azoknak a gyermekeknek, akiknek a szülei nem tudják megoldani a felügyeletüket:

  • 2023 július 03- 07-ig
  • 2023. július 10-14-ig
  • 2023. július 17-21-ig
  • 2023. július 24-28-ig

Tudnivalók:

Kép
figyelem.jpg
May 10

A tüdőszűrés átmenetileg szünetel

Tisztelt Biatorbágyi Lakosok! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a tüdőszűrő gép meghibásodása miatt, a javítás idejéig a tüdőszűrés átmenetileg szünetel. Szíves megértésüket köszönjük!

Kép
tudoszures.jpg
May 9

Tüdőszűrés

A 2023. évi tüdőszűrésre május 10. (szerda) és június 2. (péntek) között kerül sor Biatorbágyon. A tüdőszűrés helye:a Biatorbágyi Egészségház (2051 Biatorbágy, Mester u. 2.) A vizsgálat ideje: munkanapokon, hétfőtől péntekig 8:00-18:00 óra között a tüdőszűrés a felnőtt lakosság számára ajánlott vizsgálat! Panasz nélkül is lehet beteg. A vizsgálat alkalmas a TBC, illetve sok más tüdőbetegség időben történő felismerésére. A szűrővizsgálat 40 év feletti lakosoknak évente egy alkalommal továbbra is ingyenes. 40 éves kor alatt, illetve munkahelyi alkalmassági vizsgálathoz a vizsgálat díja 1700,- Ft, mely az OEP által országosan elrendelt összeg. Ebben az esetben postázzuk az eredményt egy felbélyegzett válaszboríték ellenében. A befizetés a szűrőállomáson kapható csekken történik. A 14-18 év közötti személyek szűrése ingyenes, de beutaló és szülői beleegyező nyilatkozat szükséges. A törvény által kötelezetteknek a vizsgálat természetesen ingyenes. Kérjük, a vizsgálatra hozza magával a személyi és lakcímigazolványát, TB-kártyáját, valamint az előző évben kapott tüdőszűrő igazolást!

Kép
extrem5.jpg
May 2

Extrém pályahasználat ellenőrzése kiegészítés

Az Extrém pályahasználati egyeztetés eredménye című bejegyzésünkben leírtuk, hogy az ideiglenes „szabályok betartását az önkormányzati rendészet ellenőrzi”. Pénzes László címzetes rendőr főtörzszászlós kérte, hogy a félreértések elkerülése érdekében egészítsük ki a bejegyzést azzal, hogy természetesen a városi rendészet mellett, a város és az ország egyéb rendvédelmi szerveinek, hatóságainak is joga van az ellenőrzéshez, így például a rendőrségnek és polgárőrségnek is.