Havi archívum

Kép
Volánbusz Zrt.
Jan 31

Volán havibérlet készpénzért a Faluházban

A Juhász Ferenc Művelődési Központban 2022. február 1-jétől a helyi ViaBusz járat utazási igazolványai mellett készpénzes fizetéssel már a Volán adott hóra szóló helyközi dolgozói és helyközi tanuló bérleteit is meg lehet venni. Fontos megjegyzés, hogy az értékesítést a Faluház kizárólag készpénzes fizetéssel tudja teljesíteni, valamint, hogy 30 napos bérletjegy nem vásárolható. Az online jegy és bérletvásárlásról itt tájékozódhatnak.

Kép
hirdetmeny_212x297_002.jpg
Jan 29

Országgyűlési választások 2022.

Magyarország köztársasági elnöke 2022. április 3. napjára tűzte ki az országgyűlési képviselők általános választását, valamint a Kormány által kezdeményezett népszavazási kérdésekben az országos népszavazást. A Nemzeti Választási Iroda hirdetménye a mellékletben található. Biatorbágyon 2022. április 3-án mindösszesen nyolc szavazókörben lehet voksolni. A Helyi Választási Iroda vezetőjének a város honlapján is közzé tett 1/2021.(XI.04) számú határozata tartalmazza a szavazókörök sorszámát, címeit és az azokhoz tartozó területi utcajegyzéket. A szavazásra jogosult állampolgárok mindezekről hamarosan névre szóló postai értesítést kapnak. Részletes információkért látogassák meg www. valasztas.hu weboldalt. 

Kép
jfmk_minosites.jpg
Jan 24

Minősített művelődés

A Biatorbágyi Juhász Ferenc Művelődési Központ három évre elnyerte a Minősített Közművelődési Intézmény Cím elismerést. A díjat 2022. január 22-én, a frissen megnyílt Magyar Zene Házában vehette át Szádváriné Kiss Mária az intézmény igazgatója és Tarjáni István városunk polgármestere.

Kép
gallyazas.jpg
Jan 24

Fák és közvilágítás

A Zöld Biatorbágy környezetvédelmi program keretében átfogó terv készül Biatorbágy védett növényállományának megőrzésére, megújítására, pótlására és új telepítési helyszínek kijelölésére a város fakataszterének és a növényszakértői felmérések eredményének ismeretében. A képviselő-testület 2021 decemberi döntése értelmében hamarosan elkezdődik a település közvilágításának korszerűsítése. A közlekedés- és a közbiztonság érdekében ezzel összefüggésben szükséges a világítótestek környezetében a növényzet karbantartása.

Kép
viadukt_utcai_zebra_elokeszites.jpg
Jan 24

Új zebrák a főútvonalakon

Az önkormányzata képviselő-testületének 241/2021.(IX. 30.) számú, az Új gyalogátkelőhelyek létesítéséről tárgyban született határozata alapján megkezdődött a gyalogosátkelőhelyek kiépítésének előkészítése a főbb közlekedési utakon. Első körben a Szabadság út Viadukt utcai és Levél utcai kereszteződéseinél, illetve a Szent István utca Vörösmarty utcai csatlakozásánál kezdődik el a kivitelezés. Kérjük fokozott figyelemmel közlekedjenek az említett építési helyszíneken!

Jan 21

Oktatási, Kulturális és Egészségügyi Bizottság 2022.01.24.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Oktatási, Kulturális és Egészségügyi Bizottság 2022. január 24. 15:00 óra kezdettel rendes ülést tart a Városháza 102-es tanácstermében, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend

Jan 21

Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság 2022.01.25.

   MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottsága 2022. január 25. kedden, 15 órai kezdettel munkaterv szerinti ülést tart a Városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend:

Jan 21

Képviselő-testületi ülés 2022.01.27.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2022. január 27. napján (csütörtökön), 15.00 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Állampolgári bejelentések
A polgármester beszámolója két ülés közötti időszak eseményeiről
Tájékoztató a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról

Napirend:

Jan 21

Biatorbágyi Értéktár Bizottság 2022.01.26.

Biatorbágy Város Önkormányzatának Értéktár Bizottsága 2022. január 26-án (szerdán) 9.00 órakor ülést tart a Biatorbágyi Polgármesteri Hivatal Nagytárgyalójában amelyre tisztelettel meghívom.

Napirendi pontok:

Kép
bit_alapkoletetel_mti-szigetvary_zsolt_fotoja_3.jpg
Jan 19

Megalapozott középfokú oktatás

2022. január 19-én helyezték el a szeptemberben induló, Magyarországon modellértékűnek számító Biatorbágyi Innovatív Technikum és Gimnázium (BIT) alapkövét. A BIT a jövőben 500 diák számára kínál piacképes szaktudást, valamint egy gimnáziumi osztályt is indít. A 2022 szeptemberében induló osztályokba február közepéig lehet jelentkezni. Az iskolát az Ökumenikus Segélyszervezet az Oktatásért Alapítvány működteti majd. Sajtóközlemény a mellékletben. Fotó MTI-Szigetváry Zsolt. A Völgyhíd Televízió – Bencze Tibor szerkesztő és Talabér Imre operatőr összefoglalója – itt tekinthető meg.

Kép
img_3104.jpg
Jan 12

Ima az áldozatokért

Január 12-e a doni áttörés áldozatainak emléknapja. 1943-an ezen a napon törte át a háromszoros túlerővel rendelkező szovjet hadsereg a Don folyó 208 km hosszú partszakaszának védelmére kivezényelt 2. magyar hadsereg frontvonalát. Ennek következtében több tízezer a kötelező katonai szolgálatát teljesítő honfitársunk vesztette életét, vagy került hadifogságba.

Kép
covidteszt.jpg
Jan 10

Covid tesztek az Egészségházban

2022. január 12-én 15.00 és 17.00 óra között, valamint január 18-án 14.00 és 16.00 között vénás vérből történő antitest kimutatásra emellett oltás utáni antitest vizsgálatra ad lehetőséget a Biatorbágyi Egészségház. Igény esetén antigén gyorsteszteket is végeznek. Időpontot a +36 23 534 560-as telefonszámon lehet kérni. Felhívás a mellékletben.

Kép
bialogoszines.jpg
Jan 7

"Biatorbágy Város településrendezési eszközeinek módosítása, a helyi építési szabályzat és szabályozási terv vonatkozásában" szóló partnerségi egyeztetés

A 237/2021. (IX.30.) sz. önkormányzati határozatban döntés született a NIF Zrt által benyújtott telepítési tanulmányterv alapján a településrendezési eszközök módosításának előkészíthetőségéről.
A településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet alapján a településrendezési eszközök módosítása tárgyalásos eljárásban történik.

Kép
bialogoszines.jpg
Jan 6

Biatorbágy Város Integrált Településfejlesztési Stratégia 2014-2020 (ITS) aktualizáló módosításáról" szóló partnerségi egyeztetés

Az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény (továbbiakban Étv.) 9/A. §-a alapján az integrált településfejlesztési stratégiát a települési önkormányzat képviselő-testülete állapítja meg. A törvény változásait követően a jövőben az ITS, a majdan megalkotásra kerülő új településfejlesztési tervbe fog illeszkedni.Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testülete az ITS-t 61/2016. (III.31.) sz. határozatával Biatorbágy Város Integrált Településfejlesztési Stratégia 2014-2020 címmel fogadta el. Az új településrendezési eszközök elkészültéig, és elfogadásig a jelenleg hatályos ITS módosítása, kiegészítése szükséges.

Kép
biato.jpg
Jan 5

Lecsapolt halastó

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy a biai településrészen időnként érezhető kellemetlen szaghatás nem a közművek meghibásodásának, hanem a tó lecsapolásának következménye. A Biatorbágy 1. sz. halastó szárazon tartását a PEST MEGYEI KORMÁNYHIVATAL ÉRDI JÁRÁSI HIVATALA, Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztálya rendelte el állategészségügyi okokból. Az újbóli feltöltés előre láthatóan 2022. január 16-án kezdődhet meg. A környékben érezhető szag intenzitása a tómeder száradásával és a fagyok beálltával enyhülhet. Megértésüket, türelmüket és együttműködésüket az egészséges környezet megőrzése érdekében előre is köszönjük.

Kép
covid19.jpg
Jan 4

Legújabb információk az akciós Covid oltásról

A Települési Oltási Akciónapok nevezetű program keretében a biatorbágyiak a mellékelt táblázat szerinti biatorbágyi és herceghalomi helyszíneken és időpontokban vehetnek fel Covid vírus elleni vakcinákat. Mindezek mellett januárban a kórházi oltópontok és a járásszékhelyi szakrendelők is előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül fogadják az oltásra jelentkezőket, így a Budakeszi Egészségügyi Központ (Budakeszi, Fő u. 179.) is várja azokat, akik első, ismétlő vagy megerősítő oltást kívánnak felvenni.

Kép
oltas.jpg
Jan 4

Omicron oltási akció

Az omicron vírusvariáns magyarországi megjelenésére tekintettel januárban minden csütörtök és péntek délután, és szombaton lesz oltási akció a kórházi oltópontokon és járásközponti szakrendelőkben. Ekkor előzetes időpontfoglalás nélkül, helyszíni regisztrációval lehet felvenni akár az első, akár az elmaradt második vagy a megerősítő harmadik oltást is. Biatorbágyon a háziorvosok tartanak oltási akciónapokat (mellékletben), az Egészségházban nem lesz különleges oltónap.