Havi archívum

Kép
csotores.jpg
Sep 30

Csőtörés a biai egészségközpontban

2022. szeptember 30-án, pénteken csőtörést észleltek a Szabadság utca 8. szám alatti, biai háziorvosi egészségközpont és ifjúsági tér épületében. A meghibásodást Biatorbágy városgondnoksága jelentette a településünk víziközműrendszerét kezelő Fővárosi Vízművek https://www.vizmuvek.hu/hu/kezdolap/ugyintezes felé, amelynek munkatársai remélhetőleg a hétfői munkakezdésre kijavítják, így az egészségügyi, és szociális ellátásban a vízhiány nem jelent majd fennakadást.

Kép
kerekszerszam.jpg
Sep 29

Kerékpár szervizoszlopok

Már bárki számára használhatók a városi kerékpáros szervizoszlopok, amelyek a „vandálbiztosan” kihelyezett szerszámokkal lehetőséget kínálnak az útközben meghibásodott bringák gyors sajátkezű javítására. Senkit ne téveszen meg az elnevezés, a szervizoszLOP nem a szerszámok ingyenes beszerzésének pontja! Vigyázzunk rájuk, hogy sokáig szolgálhassák a kerékpárosokat!

Kép
bialogoszines.jpg
Sep 28

VÁLTOZÁS! Aszfaltozási esőnapok

Az időjárás-előrejelzésekre tekintettel a Hunyadi utca aszfaltozási munkáinak tervezett időpontja megváltozott. Az utca új időintervallumban 2022. szeptember 29, csütörtök 16.00 órától 2022. október 1., szombat 17.00 óráig lesz lezárva. Amennyiben az időjárási feltételek továbbra sem megfelelőek az építésre, úgy az aszfaltozást 2022. 10. 03. (hétfő) – 04. (kedd) között végzi a kivitelező. Továbbra is érvényes, hogy a hulladékszállítás 29-én, csütörtökön a kora reggeli órákban lesz, így kérjük az ingatlantulajdonosokat, hogy gyűjtőedényeiket reggel 6.00 óráig helyezzék ki. Kapcsolódó korábbi hiradás itt.

Kép
vaganyzari_inform.jpg
Sep 28

Vágányzári menetrend

Értesítjük tisztelt utasainkat, hogy 2022. október 7-től október 9-igKomárom – Ács állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Hegyeshalom – Budapest vasútvonalon egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. A 4987 sz. vonat Győr – Almásfüzitő között korábban közlekedik.Az IR1935, IR1945 és IR1943 sz. vonatok Győrből 2 perccel korábban indulnak. 

Kép
bialogoszines.jpg
Sep 27

Új utca születik, aszfaltozás miatt zárva a Hunyadi

Mint azt korábbi híradásokkal /hirek/2022091915452 és helyszíni lakossági tájékoztatással /hirek/2022092315460 jeleztük, a Hunyadi utca 2022. szeptember 20-án megkezdett felújítása időszakos forgalomkorlátozásokkal jár. A napokban induló aszfaltozási munkák előkészítése és kivitelezése során a munkagépek miatt szeptember 28 és 30 között a teljes útszakasz lezárására kell számítani.

Kép
bit.jpg
Sep 27

Tudáspark, fakivágás

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a nyugati lakóterület szomszédságában épülő tudáspark közműépítési munkálatai során a 2022. szeptember 27-től következő napok folyamán fakivágásokra kerül sor az alábbi három helyszínen, a felsorolt okok miatt:

Kép
valentne_petrik_agnes.jpg
Sep 27

Elhunyt Válintné Petrik Ágnes óvodapedagógus

Súlyos betegségben tragikus hirtelenséggel elhunyt Válintné Petrik Ágnes volt általános óvodavezető-helyettes, a Török Henrik Pedagógus Díj 2004. évi kitüntetettje, és a miniszter által adományozott Pedagógus Szolgálati Emlékérem (2021.) tulajdonosa. Válintné Petrik Ágnest Biatorbágy önkormányzata saját halottjának tekinti. Az óvodapedagógust a Biai katolikus temetőben helyezik örök nyugalomra 2022. október 4-én, 13.00 órakor. Nekrológ a mellékletben.

Sep 23

Képviselő-testületi ülés 2022.09.29.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2022. szeptember 29. napján (csütörtökön), 15.00 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend előtt:

Sep 23

Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság 2022.09.27.

   MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottsága 2022. szeptember 27-én, kedden, 15 órai kezdettel munkaterv szerinti ülést tart a Városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend:

Sep 23

Oktatási, Kulturális és Egészségügyi Bizottság 2022.09.26.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Oktatási, Kulturális és Egészségügyi Bizottsága 2022. szeptember 26. (hétfő) 15:00 óra kezdettel munkaterv szerinti ülést tart a Városháza 102-es tanácstermében, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend:

Kép
szelektiv.jpg
Sep 23

Szelektív nyitvatartás

2022. október 1-jétől változik a Sóskúti útról megközelíthető, szennyvíztelep melletti szelektív hulladékgyűjtő pont nyitvatartása. Az eddigi igénybevételi tapasztalathoz igazítva a telephelyet hétköznapokon 9.00 és 17.00 óra között, szombaton 8.00 és 13.00 óra között vehetik igénybe a biatorbágyi lakcímkártyával rendelkezők a háztartásukban feleslegessé vált papír, műanyag, háztartási üveg és elektronikai hulladék térítésmentes leadásához.

Kép
szept23_zaras1.png
Sep 21

Kálvin téri ideiglenes forgalomlezárás

A Kálvin tér átépítése során 2022. szeptember 23-án, pénteken 8:30 órától tervezetten 2022. szeptember 27., kedd délutánig közműkiépítési munkák miatt a mellékelt térképen jelzetten lezárják a gépjárművek elől a Sándor utca felől a Szentháromság tér felé vezető egyirányú szervizutat. Az új 16 tantermes iskola parkolója továbbra is megközelíthető lesz, ám a Szily–Fáy-kastélyhoz vezető autós feljárót ez idő alatt nem lehet használni. Kérjük lehetőség szerint válasszanak az iskola közvetlen megközelítésére alternatív közlekedési módot. Megértésüket és türelmüket köszönjük!

Kép
barnakoszen.jpg
Sep 21

Lakossági barnakőszén felmérés

Belügyminisztérium az önkormányzatok közreműködését kérte a lakosság téli fűtéséhez szükséges tüzelőanyag igényének felméréséhez. Erre tekintettel felhívjuk a településünkön élők figyelmét, hogy amennyiben barnakőszén tüzelésére alkalmas fűtőberendezéssel rendelkeznek, lehetőségük van barnakőszén igényüket jelezni az önkormányzatnál.

Sep 20

Tervtanács 2022.09.20.

Tervtanácsi Tagok és Meghívottak részére
Kedves Tervtanácsi Tagok,
Tisztelt Meghívottak!


Biatorbágy Város Önkormányzata helyi építészeti-műszaki Tervtanácsának ülését 2022. szeptember 20-án, kedden 14.00 órai kezdettel tartjuk, a Biatorbágyi Városháza emeleti nagytárgyalójában, amelyre ezúton tisztelettel meghívom.

Napirend:

Kép
bialogoszines.jpg
Sep 19

Hunyadi János utca felújítása

Tisztelt Biatorbágyi Lakosok! Ezúton értesítjük Önöket, hogy Biatorbágy Város Önkormányzata a Hunyadi János utca felújítási munkálatait 2022. szeptember 20-án kedden megkezdi. Az útburkolatot érintő munkálatok várhatóan október közepéig tartanak. A teljes felújítás tervezett befejezése december vége. A kivitelezés ideje alatt időszakos forgalomkorlátozásra kell számítani, ezen belül október első hetéig kizárólag az utcában lakók és a célforgalommal érkezők hajthatnak be. A korlátozás érinti a Bocskai utcát, Széchenyi utcát, valamint a Tulipán utcának a Hunyadi János utca és Viola utcák közötti szakaszát, melyek a Hunyadi János utca felé zsákutcák lesznek. Kérjük, lehetőség szerint kerüljék el az érintett utakat. Megértésüket és türelmüket köszönjük!

Kép
kormanybusz.jpg
Sep 19

Kormányablak busz

2022. szeptember 29-én csütörtök reggel 9:00-15:00 óráig városunkba tartózkodik a kormányablak busz. A busz a Polgármesteri Hivatal Mester utca felöli parkolójában lesz megtalálható. További részletek itt.

Kép
vaganyzari_inform.jpg
Sep 16

Vágányzári információ

Értesítjük tisztelt utasainkat, hogy 2022. szeptember 30-tól október 2-ig, október 15-től október 17-ig és október 21-től október 24-ig Budapest-Déli – Budapest Kelenföld állomások között, Hegyeshalom állomáson, valamint az Osztrák Vasút területén végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Hegyeshalom – Budapest vasútvonalon egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.
Kép
vaganyzari_inform.jpg
Sep 14

Vágányzári információ

Értesítjük tisztelt utasainkat, hogy 2022. szeptember 16-tól 2022. szeptember 26-ig Budapest-Kelenföld – Budaörs állomások között, Hegyeshalom állomáson, valamint az Osztrák Vasút területén végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Hegyeshalom – Budapest vasútvonalon egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

Kép
utepites.jpg
Sep 14

Zajlanak a Tudáspark útépítési munkálatai

A következő hetekben tovább folytatódnak a Tudásparkot körülölelő út építési munkálatai. A szervizút alá lefektették a kivitelezők a csapadékcsatornát, illetve a közvilágítás kábelezését végzik. Ezután elkészítik a földmű felső rétegeit, majd a hónap végén megkezdődik az útszegélyek építése. A patak mentén a napokban befejeződik a víztelenítés kiépítése, megkezdődik az építési terület víztelenítése.

Kép
bialogoszines.jpg
Sep 12

Honlap karbantartás

2022. szeptember 12-én este 20:00-21:00 között az önkormányzat szerverének karbantartása miatt Biatorbágy Város Önkormányzatának honlapja nem lesz elérhető.