Havi archívum

Kép
rpnnai-bovites_4d-koncepcioterv-20200225_latvany02_uj-iskolaepuletresz-bejarat.jpg
Mar 31

Bővül a Ritsmann iskola

2023 április 3-án – a munkaterület átadásával – megkezdődik a Ritsmann Pál Német Nemzetiségi Iskola bővítése, amelyhez a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága nyújt fedezetet. Az építkezéssel kapcsolatos lakossági bejelentésekkel közvetlenül fordulhatnak a beruházás lebonyolítójához, akiknek munkatársai készséggel adnak tájékoztatást. Elérhetőségük: 4d@4dstudio.eu, munkanapokon 9:00 és 16:00 óra között hívható telefonszám: +36 30 743 6494.

Kép
stop.jpg
Mar 31

Figyelem! Vadkárelhárítás

A helyi vadásztársaság értesítette az önkormányzatot, hogy Biatorbágy, Kutyahegy területén 2023.04.01.-én 21:00 óra és 2023.04.02.-a 05:00 óra között vadkár elhárító vadászat lesz! A végrehajtás a Budaörsi Rendőrkapitányság 13010/1109-2/2023 ált. számú határozata alapján történik. Kérjük az ingatlantulajdonosokat és területre látogatókat, hogy ne térjenek le a kijelölt utakról, illetve fokozottan figyeljenek házi kedvenceikre!

Kép
bmx_.jpg
Mar 29

BMX pályahasználati egyeztetés

Az önkormányzathoz kérelem érkezett a Baross Gábor utcai közpark közelében élőktől a pályázati támogatással nemrégiben felújított BMX Freestyle pálya használatával kapcsolatosan. Az önkormányzat a lakóközösség és a parkhasználók jogait egyaránt tiszteletben kívánja tartani, ezért 2023. április 29-én délutánra helyszíni egyeztetést kezdeményez annak érdekében, hogy mindenki számára megfelelő megoldás születhessen.

Mar 29

Oktatási, Kulturális és Egészségügyi Bizottság 2023.03.30.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Oktatási, Kulturális és Egészségügyi Bizottság 2023. március 30. 13:30 óra kezdettel rendes ülést tart a Városháza 102-es tanácstermében, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend:

Kép
vaganyzari_inform.jpg
Mar 27

Vágányzári információ

Értesítjük tisztelt utasainkat, hogy 2023. március 31-től április 7-ig Herceghalom – Mosonmagyaróvár, valamint Szárliget – Tatabánya állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Hegyeshalom – Budapest vasútvonalon egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. 

Kép
vizhiany.jpg
Mar 27

Átmeneti vízhiány

A Biatorbágyi Innovatív Technikum és Gimnázium épületének víziközműre kötése miatt a Juhász Gyula és a Szily Kálmán utcák Antall József utcához közeli lakótömbjeiben (a mellékelt térképen jelezve) 2023. március 30-án 8:00 és 16:00 óra között a vízszolgáltatás szünetel. Az érintett ingatlantulajdonosokat a kivitelezők levélben is értesítik. Megértésüket, türelmüket köszönjük.

Mar 24

Képviselő-testületi ülés 2023.03.30.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2023. március 30. napján (csütörtökön), 15.00 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend előtt:

Állampolgári bejelentések
A polgármester beszámolója két ülés közötti időszak eseményeiről
Tájékoztató a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról

Napirend:

Mar 24

Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság 2023.03.28.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottsága 2023. március 28. kedden, 15 órai kezdettel munkaterv szerinti ülést tart a Városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend:

Kép
hipalogo.png
Mar 24

Biatorbágyi az év innovatív befektetője

A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) az év innovatív termék befektetőjeként díjazta a kínai NIO céget, amely 2022 szeptemberében adta át első európai gyártóegységét Biatorbágyon, ahol több mint 100 új munkahely jön létre. A vállalat biatorbágyi üzemében havonta 20 olyan automatizált akkumulátorcserélő állomást terveznek gyártani, elsősorban európai exportra, amelyek segítségével az elektromos autók lemerült akkumulátorait 5 perc alatt teljesen feltöltöttre lehet cserélni. Az év befektetője gáláról, amelyen az elismeréseket átadták itt található bővebb információ.

Mar 24

Oktatási, Kulturális és Egészségügyi Bizottság 2023.03.27.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Oktatási, Kulturális és Egészségügyi Bizottság 2023. március 27. 15:00 óra kezdettel rendes ülést tart a Városháza 102-es tanácstermében, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend:

Kép
szennyviz-telep-paty.jpg
Mar 20

TISZTA VIZET A PATAKBA avagy vizsgálat a pátyi szennyvíztelepen

Tarjáni Istvánnak, Biatorbágy polgármesterének kezdeményezésére a Pest Megyei Főügyészség 2021 áprilisában természetkárosítás vétsége miatt nyomozást rendelt el a Füzes-patak folyamatos szennyeződésének kivizsgálására. Az eljárás még nem zárult le. Habár azóta a pátyi szennyvíztisztító átfogó műszaki felújítása megtörtént, úgy tűnik a probléma nem szűnt meg. Tarjáni István úgy fogalmazott: addig nem állunk meg, amíg a patak újra olyan tiszta nem lesz, mint volt. Az utóbbi időszakban egy pátyi lakos több videót is készített arról, hogy elszíneződött, zavaros, barnás lé folyik ki a Füzes-patakba a település szennyvíztisztító telepéről. Székely László, Páty polgármestere 2023. március 17-én közleményben tájékoztatta Páty és Biatorbágy lakosságát a Dabas és Környéke Vízügyi Kft. által üzemeltetett Pátyi Szennyvíztisztító Telep működésével kapcsolatban. Közlemény a mellékletben.

Kép
birosagi_ulnokvalasztas.png
Mar 17

Elkezdődött a 2023. évi bírósági ülnökválasztás

A bírák jogállásáról és javadalmazásáról szóló 2011. évi CLXII. törvény (a továbbiakban: Bjt.) 216. § (1) bekezdése alapján a bírósági ülnökök megbízatása 4 évre szól. Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke a 24.SZ/2023. (II. 15.) OBHE határozatában megállapította a megválasztandó ülnökök számát, míg a Köztársasági Elnök 39/2023. (III. 6.) KE számú határozatával a választást 2023. március 07. és 2023. április 30. közötti időtartamra tűzte ki. Tekintettel arra, hogy a legutóbbi soros ülnökválasztásra 2019-ben került sor, idén esedékes a soros ülnökválasztás.

Kép
bolcsodei_beiratkozas.jpg
Mar 16

Bölcsődei beiratkozás 2023-2024

A Biatorbágyi Gólyafészek Bölcsődében a fenntartó a beiratkozást a követezőképpen határozta meg: egész évben folyamatos és annak utolsó napja a 2023/24-es nevelési évre 2023. május 4 napja.

Kép
ovodai_beiratkozes.jpg
Mar 16

Óvodai beiratkozás 2023-2024

Az óvodakötelessé váló gyermekek beíratásának időpontját a Biatorbágyi Benedek Elek Óvodába a fenntartó 2023. április 24-26. 8:00-17:00 között határozta meg. További információk itt találhatóak.

Kép
csath_magdolna.jpeg
Mar 14

Magasrangú állami elismerés Csath Magdolnának

Nemzeti ünnepünk alkalmából 2023. március 14-én a Magyar Érdemrend középkeresztje polgári tagozat kitüntetésében részesült DR. CSATH MAGDOLNA ANNA Szent-Györgyi Albert-díjas közgazdász, a közgazdaság-tudomány doktora, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem rektori főtanácsadója és Szent II. János Pál Kutatóközpontja Gazdaságfejlesztés- és Kisvállalkozás-kutatási és Továbbképző Intézetének vezetője, a Magyar Közgazdasági Társaság Versenyképességi, Innovációs és Informatikai Szakosztályainak elnökségi tagja a közgazdaság-tudományok területén elért eredményei, a felsőoktatásban és a kutatásban folytatott, a tehetséggondozás, a versenyképesség és a vállalkozások fejlesztése iránt is különösen elhivatott munkája, illetve odaadó szakmai közéleti tevékenysége elismeréseként.

Kép
kerekesszekeskorhinta.jpg
Mar 14

Integrált játszóeszköz, forgóhinta átadás

Biatorbágy Város Önkormányzata támogatást nyújtott a Fő téri játszótéren felállítandó, mozgáskorlátozottak (kerekesszékesek) és mozgásukban nem korlátozottak részére is használható forgóhinta beszerzésére és telepítésére. Az integrált játszóeszköz ünnepélyes használatba adása 2023. március 18-án, szombaton 10:00 órakor lesz. További információ alább.

Kép
petofiszobor.jpg
Mar 14

Emlékezés 1848-49-re

Az 1948-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján rendezett helyi megemlékezés 2023. március 15-én, szerdán 18:00 órakor kezdődik a település Petőfi-szobránál. A koszorúzás után a Faluház nagytermében folytatódik a program 18:30 órától. Részletek itt.

Kép
vizmuvek.jpg
Mar 10

Megszűnt a vízművek biatorbágyi ügyfélszolgálata

A Fővárosi Vízművek Zrt. – az átalakuló fogyasztói igényekre figyelemmel – folyamatosan bővíti az online ügyfélszolgálatán intézhető ügyköröket, egyben kihasználatlanság miatt csökkenti a személyes ügyfélszolgálatok számát. A cég márciustól megszüntette biatorbágyi kirendeltségét.

Kép
utlezaras-1.jpg
Mar 10

Ismét forgalomkorlátozás a Nagy utcán

A Kálvin tér átépítésének folytatásaként tervezetten 2023. március 16-tól (csütörtök) útépítési munkák miatt a Nagy utcában, a mellékelt térképen látható és jelzett útszakaszon, fél pályás bontás és útfelújítás miatt, forgalomkorlátozás lép életbe. A váltakozó forgalom átengedését lámpás irányítás biztosítja majd. Tartós forgalomkorlátozásra kell számítani. Megértésüket és türelmüket előre is köszönjük!

Kép
takarekbank_zrt_logo_9.jpg
Mar 9

Takarékbank tájékoztatás

A Takarékbank tájékoztatása alapján közöljük, hogy a pénzintézet fiókhálózatának modernizálása miatt a biatorbágyi ügyfelek által eddig látogatott fiókot összevonják a 2053 Herceghalom, Zsámbéki út 16. címen található fiókjukkal.

Kép
dakovlogo.png
Mar 8

Pátyi szennyvíztisztító havária

A pátyi szennyvíztisztítót üzemeltető cég tájékoztatja a lakosságot, hogy 2023. március 5-én műszaki meghibásodás történt, ezért az elfolyó vízben iszap jelent meg. A mellékelt tájékoztatás szerint: „a kikerült iszapban olyan növényi anyagok vannak, amelyeknek egyetlen ártalmas hatása, hogy a Füzes-patak növényzete intenzívebben fog növekedni…” Havária = üzemzavar, veszélyhelyzet.

Kép
fuzespatakk.jpg
Mar 3

Hír a Füzes-patakról

A Dabas és Környéke Vízügyi Kft. ma értesítette hivatalosan az önkormányzatot, hogy a Pátyi Szennyvíztisztító Telep szennyezéscsökkentési tervét az előírásoknak megfelelően végrehajtották. A próbaüzem során végzett akkreditált mérések szerint a Füzes-patakba kerülő tisztított víz minősége már megfelel a környezetvédelmi határértéknek. Biatorbágy önkormányzata elkészíttette a meder és környezetének rehabilitációs tervét annak érdekében, hogy a patak élővilága mielőbb megújulhasson. Polgármesteri bejelentés.